POLÍTICA

Andorra la Vella i Sant Julià van votar en contra del nou repartiment

Toni Martí assegura que el reconeixement d’un estatus per a la capital no és una “prioritat”

Andorra la Vella i Sant Julià van votar en contra del nou repartimentSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns de la capital i de Sant Julià de Lòria van votar dimarts en contra de la nova distribució de les transferències. Malgrat que després de la reunió de cònsols de Canillo es va dir que l’entesa havia estat “unànime”, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va negar-ho ahir i va manifestar que no veu amb bons ulls el repartiment equitatiu dels 4,4 milions d’euros que van ser invalidats pel Tribunal Constitucional.

“Unànime no ho és, sempre he dit que el comú d’Andorra la Vella ha manifestat que no està d’acord en el tema de transferències i que hem tingut una oportunitat històrica per premiar molt més la població que te més necessitats”, va assegurar Marsol, que hi va afegir que és “demòcrata” i que accepta la decisió presa a la reunió de cònsols per majoria.

Pel que fa al reconeixement de la capitalitat, Marsol, que va veure una escletxa en l’informe del Consell d’Europa que recomanava destacar aquesta singularitat, va dir que seguiran insistint per aconseguir-ho. “Continuarem treballant per això”, va dir Marsol, que alhora va admetre que confiava que el Govern tindria en compte aquesta reivindicació a l’hora de presentar el nou projecte de les transferències.

Precisament ahir, el cap de Govern, Toni Martí, que va presentar l’esborrany per modificar la Llei qualificada de transferències als comuns, va afirmar que el reconeixement de la capitalitat “no està dins de les prioritats” de l’executiu. Si bé Martí va assegurar que entén “perfectament el legítim dret de demanar un plus per capitalitat”, va assegurar que Andorra la Vella ja rep la major part de les inversions “com és natural”.

D’altra banda, Martí va manifestar que espera que el nou text pugui ser votat al Consell “molt ràpidament”, ja que només s’han modificat cinc articles. “La llei l’hem debatut tantes vegades com han volgut”, va dir Martí, que també es va mostrar obert a fer un “debat polític” per aprovar-la. El cap de Govern va dir que espera comptar amb el suport dels consellers generals d’UL, dels independents de la Massana i de Sílvia Bonet. També el dels tres consellers de Ld’A, que a l’octubre es van abstenir. Martí creu que ara hi podrien donar llum verd perquè el text “no trenca amb la filosofia de la llei”, amb la qual estaven d’acord a les reunions.

Martí confia tenir el suport dels consellers d'UL, els independents de la Massana i Bonet per a la nova llei de transferències

tracking