infraestructures

El Govern apuja la partida per als pressupostos participatius

Els ciutadans podran proposar obres per un cost màxim de 300.000 euros

El Govern apuja la partida per als pressupostos participatiusSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha augmentat aquest any la partida per als pressupostos participatius de 200.000 a 300.000 euros. Així ho va explicar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va presentar les bases a través de les quals els residents majors d’edat poden aportar les seves propostes per construir infraestructures que considerin necessàries i d’interès general. En la primera edició de l’any passat, el projecte guanyador va ser el pas elevat a la CG-1, a l’altura de l’Estadi Comunal, que es preveu que estigui acabat al mes de juny.

Torres va dir que amb el projecte “es vol demostrar que cada cop es tenen més en compte els suggeriments dels ciutadans”. Tot i que la partida amb què compta el ministeri d’Ordenament Territorial per a aquest any és de 44,5 milions d’euros, la dotació prevista per als pressupostos participatius és “digna”, segons Torres, perquè els ciutadans puguin fer les seves propostes. Les idees que es presentin poden ser d’obra nova o poden consistir a renovar o mantenir alguns espais.

Enguany, els ciutadans poden presentar les seves propostes a través d’Internet o mitjançant un ordinador instal·lat al servei de tràmits del Govern. El termini per entregar-les s’acaba el 8 de maig i les votacions públiques dels projectes es preveu que es facin entre el 22 de maig i el 14 de juny. Per la seva banda, la tècnica del departament, Mari Martínez, va recordar els requisits per prendre-hi part, com ara que les propostes no poden contenir continguts racistes, sexistes o que atemptin contra els drets humans i la dignitat de les persones. Tampoc es poden presentar idees que siguin de culte religiós o d’un col·lectiu ideològic.

Quan s’acabi el període de recollida de les propostes, una comissió tècnica valorarà que les propostes compleixin els criteris establerts, la viabilitat tècnica i determinarà el cost aproximat. Torres va declarar que els agradaria assolir la mateixa xifra de participació que l’any passat, quan 124 persones van presentar els seus projectes i fins a 1.082 residents van prendre part en les votacions.

tracking