Política

Cazebonne i Ralle Andreoli, a la segona volta de les legislatives gal·les

Cazebonne i Ralle Andreoli són els més votats a la primera volta de la cinquena circumscripció

Cazebonne i Ralle Andreoli, a la segona volta de les legislatives gal·lesE.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de la República En Marxa, Samantha Cazebonne, i el candidat de l’esquerra alternativa, François Ralle Andreoli, tornaran a enfrontar-se a la segona volta de les eleccions legislatives a la cinquena circumscripció a l’estranger, que inclou Portugal, Espanya, Mònaco i Andorra. Serà la reedició en la ronda definitiva que també va tenir lloc l’any passat i en la qual es va acabar imposant la candidata centrista.

Segons va publicar ahir a la nit el mitjà Equinox Magazine, els dos candidats van ser els més votats. Al tancament d’aquesta edició, encara no s’havia confirmat qui dels dos havia acabat per davant, tot i que els escrutinis parcials apuntaven a una victòria de la candidata de la República en Marxa. Cazebonne ja es va imposar el 2017 amb majoria absoluta a la primera volta, però com que la participació no va arribar al 25% va haver de disputar la segona volta. Aquest cop, la diferència entre els dos candidats hauria estat força menor.

Pel que fa a la participació, el guió va ser similar al de l’any passat, ja que segons apuntaven les primeres informacions, l’abstenció va fregar el 90%, quatre punts percentuals més respecte el 2017. De fet, la repetició dels comicis legislatius no va despertar gaire interès ahir ni al Principat ni a la resta de països on els residents gals estaven cridats a votar.

Una de les votants explicava després d’emetre la seva papereta que no entenia ben bé els motius pels quals es van declarar nul·les les eleccions de l’any passat i que de fet va anar ahir a votar perquè se n’havia assabentat per la premsa. Una altra electora que fa nou anys que viu al país va manifestar que la repetició dels comicis canviaria poca cosa. “Penso que aquí l’electorat acostuma a ser bastant conservador”, deia.

Per la seva banda, l’Olivier, que fa més de 20 anys que viu a An-dor­ra, va opinar que si es van detectar irregularitats s’havia de tornar a votar, “però fer-ho novament no afectarà gaire”. L’Olivier explicava que a nivell dels francesos residents a l’estranger, la repetició dels comicis no implicaria grans canvis en els resultats respecte a l’any passat. “A l’estranger, els residents tenen una situació més bona i tenen una altra visió”, afirmava

2.409 residents francesos del Principat estaven cridats a les urnes per tal d’escollir el diputat de la cinquena circumscripció de francesos a l’estranger, una xifra lleugerament superior als 2.367 de l’any passat. El recurs d’inconstitucionalitat va ser interposat per l’aleshores candidata dels Republicans l’any passat, Laurence Sailliet.

tracking