Comerç

Projecte per fer una macroassociació comercial

Meritxell, Carlemany i Na Maria Pla treballen per sumar els comuns d’Andorra, Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç a un únic ens

Projecte per fer una macroassociació comercialARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de comerciants de les avingudes de Meritxell, Carlemany i Na Maria Pla treballen en la creació d’una macroassociació que inclogui el comú d’Andorra la Vella, el d’Escaldes-Engordany i també la Cambra de Comerç. Els comerciants tindrien un pes del 50%, mentre que la presència dels comuns rondaria entre un 40% i un 45%. La intenció és que la Cambra de Comerç hi prengui part amb un percentatge més petit.

El president de l’Associació de Comerciants de Na Maria Pla, Joan Babot, va explicar al Diari que aquesta unió “forma part del pla estratègic del Govern per a la millora del comerç”. “L’objectiu és donar més amplitud a l’eix comercial central”, va destacar. En aquest sentit, Babot va apuntar que el concepte d’aquesta associació, el Business Improvement District (BID), pretén posar l’accent en la “unitat d’acció per promocionar el comerç local, de barri, on intervenen els privats i els públics”. El representant dels comerços de Na Maria Pla també va avançar que ja n’estan parlant amb les diferents parts. “A la vegada que ens unim com a eix central hem començat a proposar als comuns de constituir aquesta macroassociació”, va manifestar.

Redacció dels estatuts

El juny passat els comerciants d’aquestes tres zones van anunciar que es constituirien com a una associació de defensa i protecció de les 800 botigues que aglutinen aquest eix comercial. En aquest sentit, ara per ara treballen en la redacció d’uns nous estatuts, una tasca que com a mínim “s’allargarà un mes”, segons va avançar en declaracions al Diari la presidenta de l’Assocació de Comerciants de l’Avinguda Carlemany, Susagna Venable.

“Estem treballant en els estatuts”, va confirmar Venable, que va precisar, però, que es tracta d’una part que requereix bastanta feina: “potser és la part més feixuga però és la base de tot”. Tot i això, va remarcar la idea de “dinamitzar tot l’eix comercial” amb aquest nou projecte que aglutina les tres associacions comercials d’Escaldes i Andorra.

Un any complicat

Amb tot, Susagna Venable també va destacar que “aquest és un any complicat per les obres que s’estan fent de Meritxell i Carlemany”. En aquest sentit, va manifestar que “no podem fer res en temes de dinamització. Podem veure com evolucionen les obres i donar la nostra opinió de si està quedant bé”.

Per aquest motiu la representant dels comerços de Carlemany va constatar que no serà fins a l’any vinent quan es vegi “una evolució real d’aquesta associació”.

ZOOM

SINERGIES

ESTABLIR LLIGAMS ENTRE AGENTS PÚBLICS I PRIVATS

Una de les novetats d’aquesta unió d’associacions és la voluntat d’incloure la participació dels comuns centrals i la Cambra de Comerç. Segons Babot, l’objectiu és dur a terme iniciatives público-privades en el marc d’aquesta macroassociació.

UNIÓ

VOLUNTAT DE CONSTITUIR-SE COM A ÚNICA ASSOCIACIÓ

Al juny farà un any que les associacions de comerciants de Meritxell, Carlemany i Na Maria Pla van decidir unir-se en una entitat única per tal de protegir les 800 botigues que formen part d’aquest eix comercial.

EMBELLIMENT

PENDENTS DE LES OBRES A CARLEMANY I MERITXELL

Les tres associacions estan definint els nous estatuts. Amb tot, segons Venable no es podrà veure “una evolució real” de la unió fins a l’any vinent per l’embelliment de Meritxell i Carlemany. “Podem veure com evolucionen les obres i donar la nostra opinió”, va dir Venable.

Projecte per fer una macroassociació comercial

tracking