Política

2.400 residents gals estan cridats a votar a la repetició dels comicis legislatius

La candidata Samantha Cazebonne, que es va imposar fa un any, tornarà a aspirar a la victòria

2.400 residents gals estan cridats a votar a la repetició dels comicis legislatiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

2.409 residents francesos estan cridats demà a les urnes per escollir el diputat de la cinquena circumscripció de francesos a l’estranger, que inclou Andorra, Mònaco, Espanya i Portugal. És una xifra lleugerament superior als 2.367 de l’any passat. Els comicis són una repetició de les eleccions del 2017 i que el Consell Constitucional francès va anul·lar a causa de l’arribada amb retard del material electoral i per uns correus que el candidat de l’esquerra alternativa François Ralle Andreoli va enviar el dia de reflexió.

La candidata de La República En Marxa, Samantha Cazebonne, que l’any passat es va emportar l’escó amb un 75% dels sufragis en segona volta, tornarà a concór­rer als comicis. També competiran el mateix François Ralle Andreoli, que l’any passat va accedir a la segona ronda, per davant de la candidata de Els Republicans, Laurence Sailliet, que va ser qui va interposar el recurs al Consell Constitucional francès. Sailliet, que ara és portaveu de Els Republicans, no tornarà a ser aspirant i aquest cop el representant del centre i de la dreta serà Raphaël Chambat. Per la seva banda, Gabrielle Siry no tornarà a ser la candidata del Partit Socialista i el cap de llista serà Mehdi Benlahcen. En total, es presenten nou candidats. Els dos més votats hauran de concórrer el diumenge 22 d’abril en segona volta, excepte si algun d’ells aconsegueix emportar-se més del 50% dels vots. L’any passat, Samantha Cazebonne, si bé va imposar-se amb majoria absoluta a la primera ronda, va haver de sotmetre’s a una segona volta perquè la participació no havia arribat al 25%.

Aquest cop també hi haurà dos col·legis electorals. A l’ambaixada gal·la d’Andorra la Vella hi votaran els residents inscrits a la capital, Sant Julià, Ordino, la Massana i a Escaldes-Engordany. Els residents inscrits a les parròquies d’Encamp i de Canillo votaran al Pas de la Casa.

tracking