TRANSPORT

Satisfacció a la Cooperativa Interurbana per la sentència del TSJ

El ministre Cinca assegura que el nou concurs corregirà les irregularitats detectades pel Superior

Satisfacció a la Cooperativa Interurbana per la sentència del TSJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, va congratular-se per la sentència del Tribunal Superior de Justicia (TSJ), que va tombar el concurs per a la concessió de les línies nacionals de transport de viatgers. I és que d’aquesta manera el Superior va donar la raó a la compa­nyia, atès que des de la Cooperativa havien recorregut perquè no estaven d’acord amb les bases. Dallerès va explicar al Diari que “tot el que sigui aclarir situacions com aquestes, descartar les coses que no estan ben analitzades i ben fetes, sempre és positiu de cara al futur”. Així, el president de la Cooperativa Interurbana va posar en relleu que la decisió del TSJ “ajuda a marcar el camí per on s’ha d’anar en aquests temes”. En aquest sentit, Dallerès va explicar que el Superior referma la companyia “en la decisió de recór­rer contra l’adjudicació per evitar mals majors”.

Pel que fa al nou concurs, que segons va anunciar el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, s’ha de convocar aquest mes, el president de la Cooperativa Interurbana va recordar que les irregularitats detectades pel Tribunal Superior de Justícia hauran de ser previstes en la nova licitació que prepara el Govern per a la concessió de les línies d’autobús, atès que les bases tombades “no donaven la seguretat jurídica adequada per procedir a una licitació seriosa”. “Quan el nou concurs surti s’haurà de tenir en compte aquesta sentència”, que “és d’obligat compliment”, va recordar Dallerès. En aquest mateix sentit, el ministre de Finances i portaveu de Govern, Jordi Cinca, va manifestar que la sentència, tot i que “no té cap mena d’incidència”, té un valor “que evidentment serà recollit pels responsables del ministeri d’Economia perquè hi ha aspectes que la pròpia sentència diu que convé que estiguin més detallats, més especificats i que per tant seran recollits en el nou plec de condicions”.

No obstant això, el ministre Cinca va explicar que la sentència “no ha d’endarrerir gens el pla de treball que ja tenien al ministeri” perquè ja s’estava treballant en aquest nou plec. Pel que fa a l’anunci del ministre Saboya per no apujar les tarifes, Gabriel Dallerès va manifestar que “les companyies proposen i l’administració disposa”.

tracking