EDUCACIÓ

La 17a Jornada de les ciències tractarà l'evolució de l'univers

El Doctor en matemàtiques i professor titular en ciències computacionals a la Universitat de Màlaga, Francisco R. Villatoro, ofererirà dues conferències sobre el cosmos

La 17a Jornada de ciències es centra`ra en l'evolució de l'univers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 17a Jornada de les ciències es durà a terme el proper 18 d'abril i tindrà com a tema central l'evolució de l'univers. L'objectiu d'aquesta trobada és fomentar la recerca i la creativitat científica entre els joves. El Doctor en matemàtiques i professor titular en ciències computacionals a la Universitat de Màlaga, Francisco R. Villatoro, serà l'encarregat d'oferir dues conferències sobre el cosmos, que seran els actes centrals de la Jornada de les ciències.

La primera ponènciaes titularà 'La expansión del universo: hacia el orígen del todo'. L'objectiu és que els estudiants profunditzin en la cosmologia a travès de la teoria del Big Bang, el camp de Higgs, i la matèria obscura en l'evolució de l'univers. La xerrada, emmarcada en la primera Trobada de joves científics, es durà a terme a les 9 del matí i tindrà lloc al Centre de Formació Professional.

La segona conferència, 'El destino del universo: hacia el infinito y más allá', serà a les 19.30 a la sala d'actes de MoraBanc. En aquesta ponència Villatoro explicarà l'evolució de la Terra, la Lluna, el Sol i es descriurà les inestabilitats que pateix l'univers.

La 17a Jornada de ciències està organitzada pel Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco i compta amb la col·laboració de docents dels tres sistemes educatius. L'objectiu és desvetllar l'esperit crític del joves en assignatures de biologia i geologia, matemàtiques, i física i quimica mentreprofessors i alumnes treballen plegats. Els treballs i experiments que els joves realitzaran durant aquesta jornada es podran veure de les 10 a les 12 hores al Centre de Formació Professional.

tracking