seguretat social

L'USdA rebutja la creació d'una caixa de cotització voluntària

Demana que l’Estat aporti més diners per garantir el sistema de pensions

L'USdA rebutja la creació d'una caixa de cotització voluntàriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) és contrària a la proposta de la CASS que insta a crear una caixa de cotització voluntària que garanteixi una pensió més alta. El secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, va manifestar que el que cal és apostar perquè la CASS sigui “pública” i es va mostrar contrari a “privatitzar o semiprivatitzar el sistema públic”. L’USdA va avisar que el pla de pensions “ja està creat” i que “no serveix de res desvestir un sant per vestir-ne un altre”.

Ubach va instar a afrontar el debat sobre si cal o no augmentar les cotitzacions, tot i que va demanar que l’empresa n’assumeixi les dues terceres parts i els treballadors, la resta. De fet, Ubach va recordar que el Govern va decidir augmentar la cotització un 1% tant a les empreses com als assalariats. “És la manera tan estra­nya de Toni Martí de fer socialisme”, va dir el secretari general de l’USdA, que creu que l’Estat hauria d’aportar més diners al sistema de seguretat social. Ubach va afirmar que l’actual model es basa en les aportacions dels empresaris i dels treballadors, però que falta que el Govern també hi posi de la seva part.

La recepta, segons Ubach, és “redistribuir la riquesa d’una altra manera”. “N’hi ha que s’ho gasten en rotondes”, va etzibar el secretari general de l’USdA. Per la seva banda, el president de la PIME, Marc Aleix, va assegurar que la CASS està “en una situació inviable” i que “no hi ha cap situació miracle per arreglar-ho”. “Ens hem descuidat durant 40 de la CASS”, va asseverar Aleix, que afegir que “no ha estat escoltada” i que la classe política “no vol veure la realitat”.

tracking