Jover inicia una ronda de vint reunions amb els docents per la llei

El ministre d’Educació inicia una ronda de reunions amb els claustres de totes les escoles

Jover inicia una ronda de vint reunions amb els docents per la lleiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vint seran les reunions que el ministre d’Educació, Èric Jover, i la directora de l’Escola andorrana, Ester Vilarrubla, duran a terme les properes setmanes per tal d’exposar davant els claustres de tots els centres educatius els detalls del projecte de llei del cos d’educació. Ho va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, després de la roda de premsa del consell de ministres, tot recordant que es tracta d’una regulació llargament reclamada pel col·lectiu docent, que no té llei pròpia, i que es va començar a treballar a mitjan 2016 a través de diferents taules sectorials i també amb la implicació del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP). Ara, segons va indicar el ministre portaveu, la voluntat és traslladar la proposta “ja més avançada” al conjunt dels mestres i dels professors per tal de recollir els seus suggeriments. Serà el pas final abans d’acabar de tancar el projecte de llei i portar-lo al Consell General.

La manera de procedir del ministre d’Educació, en ple conflicte pel projecte de llei de la Funció Pública, no ha agradat al SEP. Cinca va defensar que en cap cas es vol menystenir el col·lectiu sindical i que “mai [els sindicats] havien estat tan interlocutors del Govern com ho han estat en aquestes dues darreres legislatures”. “No hi ha cap mena de vocació de deslegitimar ningú i el procés de negociació amb les taules sectorials i el propi sindicat poden seguir el seu curs”, hi va afegir el ministre. Cinca va insistir en el fet que la voluntat del titular de la cartera d’Educació és copsar els suggeriments del col·lectiu de manera més propera. “La vocació del ministre i el seu equip és la d’acostar-se al que són el conjunt de tots els ensenyants que formaran part d’aquest cos especial i rebre de manera directa les seves inquietuds, parers, davant del projecte de llei”, va exposar.

El calendari amb el qual treballa el ministeri d’Educació és poder presentar al consell de ministres per a la seva aprovació i posteriorment a tràmit parlamentari el projecte de llei en el decurs del “proper mes o mes i mig. De fet, la intenció de l’executiu és entrar alhora al Consell General la llei específica per al cos d’ensenyants i la de reforma de la Funció Pública i poder-les aprovar abans que acabi aquesta legislatura.

Per sobre la de funció pública

El Govern va insistir ahir que “la llei específica del cos preval per sobre de la llei de la Funció Pública”, un missatge sobre el qual s’ha volgut insistir des que es va copsar que la indignació respecte de la reforma de la Funció Pública era especialment accentuada en el cos docent. Fet que es va acabar mostrant en el seguiment de la vaga de dos dies del funcionariat, molt més elevada entre els treballadors de les escoles que a la resta de l’administració general. L’executiu va indicar que en aquestes vint reunions Jover explicarà específicament tot allò que diferencia el cos d’educació en la regulació pròpia. Des que va esclatar el conflicte entre l’executiu i els treballadors de l’administració, el ministre Èric Jover ha volgut insistir davant dels funcionaris de l’educació que havien d’esperar a conèixer el contingut de la llei específica.

El ministre portaveu va destacar les bondats d’aquesta fórmula d’interacció amb el col·lectiu. “Penso que tot el que sigui informar de manera oberta i treballar sobre el projecte de llei ha de ser benvingut per totes les parts i en res posa en dubte ni en qüestió ni va en detriment de la feina que puguin fer des del sindicat”, va manifestar Cinca.

tracking