SALUT

Tercer trasplantament amb sang de cordó umbilical d'Andorra

Les inscripcions al programa de donació d'unitats de sang de cordó umbilical i de donacions el 2017 han arribat a les 308 com a donants i les donacions efectives s'han situat en 175

Tercer trasplantament amb sang de cordó umbilical d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de donació d'unitats de sang de cordó umbilical porta en funcionament fa cinc anys. Durant aquest temps, s'han dut a terme tres trasplantaments a partir de les mostres obtingudes al Principat. L'any 2014 es va poder fer el primer trasplantament, l'any passat el segon i ara el 2018 s'ha realitzat el tercer. Uns resultats que mostren l'esforç nacional i reafirmen la qualitat del procediment pel que fa a l'obtenció, validació, transport, processament, criopreservació i emmagatzematge de les mostres. Segons les dades obtingudes l'any 2017, les inscripcions al programa de donació d'unitats de sang de cordó umbilical i de donacions han arribat a les 308 com a donants i les donacions efectives s'han situat en 175.

Govern i entitats col·laboradores han mostrat el seu agraïment per la participació ciutadana en aquest programa, que ha fet realitat un tercer trasplantament i alhora ha reforçat la voluntat de cooperació i solidaritat del país amb la comunitat internacional.

tracking