Els agents rurals multen motos de neu andorranes

El cos català en detecta l’entrada a espais naturals protegits en zones frontereres amb el Principat

Els agents rurals multen motos de neu andorranesAGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos d’agents rurals de la Generalitat de Catalunya va iniciar el mes passat una campanya per detectar i sancionar els conductors de motocicletes de neu que circulin per espais naturals protegits al Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Es tracta de zones frontereres amb el Principat i malgrat que la campanya no està dirigida exclusivament a perseguir conductors andorrans, la cap regional dels agents rurals al Pirineu, Anna Servent, va explicar al Diari que la gran majoria d’infractors piloten motocicletes amb matrícules d’Andorra. “Aquests conductors han de saber que a Catalunya no està permès anar amb moto de neu fora de pistes forestals i camins”, va assenyalar Servent, per afegir que “no sé si és perquè hi ha més motocicletes d’aquest tipus a Andorra o perquè al vostre país hi ha més cultura d’utilitzar-les durant l’hivern que a Catalunya que pràcticament totes les detectades venen del Principat”.

Els controls realitzats pels agents rurals –alguns dels quals es fan amb helicòpter– van augmentar durant la Setmana Santa i va ser, finalment, dimarts que van donar fruits. Membres del cos de natura català van poder aturar una moto de neu matriculada al Principat que circulava de manera il·legal per dins de la reserva nacional de caça Cerdanya-Alt Urgell i l’EIN Tossa Plana de Lles-Puigpedrós. El pilot va rebre una sanció administrativa de 300 euros i la motocicleta va quedar immobilitzada a Valls de Valira. No li serà retornada fins que no hi hagi prou neu per poder circular pels espais protegits.

La cap dels agents rurals va assegurar que els controls seguiran fins que això no succeeixi i va lamentar el mal que es pot fer tant a la fauna protegida (gall fer i perdiu blanca) com a la cinegètica. “Amb tanta neu els animals no es poden moure a la velocitat habitual i poden quedar atrapats”, va assenyalar. El cos porta a terme de manera paral·lela una campanya contra els caçadors furtius que aprofiten aquesta situació per abatre animals. En aquest cas va dir que no tenen constància que hi hagi caçadors furtius procedents d’Andorra.

Els agents rurals catalans van utilitzar el seu compte a Twitter per denunciar la presència de motos de neu en aquests espais naturals protegits de Catalunya fronterers amb Andorra.

Els agents rurals multen motos de neu andorranes

tracking