turisme

Un 20% menys de cotxes aquesta Setmana Santa

Mobilitat va calcular que n’entrarien 88.000 i finalment ho van fer 70.000

Un 20% menys de cotxes aquesta Setmana SantaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El servei de Mobilitat va registrar un 20% menys d’entrades al Principat durant els dies de Setmana Santa. Inicialment hi havia prevista una arribada de 88.000 vehicles que al final es va situar en 70.000 entrades durant el pont de Pasqua. El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va explicar al Diari que aquesta davallada és atribuïble a dos fets. “Una previsió meteorològica desfavorable i una incertesa en els talls de carreteres”, va indicar. Bonell va destacar les accions del Comitè de Defensa de la República (CDR) de dijous passat a la carretera que connecta amb la Seu d’Urgell, amb afectacions a la frontera del riu Runer. En aquest sentit, va assegurar que “van generar un gran ressò i incertesa. La gent ens telefonava demanant si teníem informació”, va insistir Bonell. Un accident de trànsit dilluns a l’RN-22 amb cues de més de 4 quilòmetres és l’incident més destacable d’aquesta Setmana Santa al Pas de la Casa.

Amb tot, segons Bonell aquesta caiguda en el volum d’entrades ha permès al servei de Mobilitat tenir un major control sobre el trànsit. “El fet de tenir aquest 20% menys ha ajudat a assegurar una major fluïdesa del trànsit i una millor mobilitat interna”, va constatar el director de Mobilitat.

Pel que fa als registres de major i menor entrada, el dia que hi va haver més arribades va ser dilluns de Pasqua, amb 15.100 vehicles. Per contra, el dia més fluix va ser dijous Sant, amb 13.000 entrades al Principat.

Setmana de rècord a Caldea

Caldea va rebre 17.365 clients durant tota la Setmana Santa, xifra que suposa un increment de visites del 14% i una important millora dels ingressos obtinguts amb relació a l’any passat, va destacar el complex termal en un comunicat enviat ahir. I és que de mitjana el centre va superar les 2.000 visites diàries; una xifra que divendres i diumenge es van incrementar amb prop de 3.000 entrades de mitjana. Tot i això, una de les dades més significatives és el rècord pel que fa al major nombre d’entrades venudes en un sol dia, un total de 3.618 passis. Així, 3.063 clients van fer ús de les instal·lacions del termolúdic mentre que 555 persones van accedir a l’Inúu, espai que també va batre un nou rècord de visitants.

Segons apunta el termolúdic, aquests bons números tenen lloc principalment per un calendari més favorable, una meteorologia que convidava a la realització d’activitats d’interior i també per la varietat de les propostes, tallers i espectacles.

tracking