societat

Un estudi de disseny amb persones amb síndrome de Down i autisme

Projecte per obrir un despatx professional on treballarien joves amb aquestes discapacitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Normalitzar la situació sociolaboral de persones amb síndrome de Down i autisme. Aquest és l’objectiu de la Casa de Carlota (la reconeguda empresa barcelonina que vol obrir una filial al país, amb un estudi creatiu) que es presentarà en societat el 12 d’abril amb un taller i una conferència a càrrec del seu impulsor, Josep Maria Batalla. La intenció és que ara aquesta iniciativa també arreli al Principat.

La Casa de Carlota proposa que dissenyadors, il·lustradors, voluntaris i persones amb síndrome de Down i autisme treballin conjuntament en un despatx professional creatiu. “Ens il·lusiona moltíssim perquè és un projecte d’inclusió en un entorn completament normalitzat de les persones que tenen aquest trastorn”, va destacar la vocal de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea), Inés Martí. En una mateixa línia es va expressar la vocal de l’Associació per la Síndrome de Down a Andorra (ASDA), Clàudia Rodríguez: “volem que els nostres nois i noies s’incorporin en un entorn sociolaboral inclusiu”, va subratllar.

Les dues associacions reben el suport d’Andbank i de la Fundació Julià Reig. La seva directora, Maria Martí, va explicar que “la Casa de Carlota va contactar amb nosaltres ara fa uns mesos per tal que aquest projecte es pogués implementar a Andorra”. Posteriorment la fundació es va posar en contacte amb l’Autea i l’ASDA. Segons Martí, la conferència i el taller són un “primer pas perquè tota la societat andorrana conegui aquest projecte”. A partir de llavors s’estudiarà tota la “logística” per tal de trobar empreses del país que hi vulguin participar.

En el taller que es farà el dia 12 d’abril al matí hi podran participar unes vint persones interessades a formar part del projecte amb l’únic requisit que siguin majors d’edat. Comptarà amb la presència d’experts que analitzaran la seva creativitat i les seves habilitats per tal de poder avaluar el seu encaix a la iniciativa atenent el seu perfil.

Un estudi de disseny amb persones amb síndrome de Down i autisme

tracking