política

L'ambaixador dels EUA es reuneix amb el cap de Govern en la seva primera visita al país

L'ambaixador dels EUA visita Andorra
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador dels Estats Units a Andorra, Richard Duke Buchan III, va fer ahir la primera visita oficial al Principat. A la tarda el diplomàtic es va reunir amb el cap de Govern, Toni Martí, amb qui va comentar aspectes d’interès per als dos països. Tots dos van posar de manifest que les relacions bilaterals passen pel seu millor moment.

Buchan va iniciar la seva visita al país amb una reunió amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. En la trobada van tractar temes d’educació i d’economia i finances. El diplomàtic nord-americà també es va reunir amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, en una visita a l’Espai d’Innovació de Caldea. Per a aquest matí està prevista una trobada amb el síndic general, Vicenç Mateu, en seu parlamentària.

El president dels EUA, Donald Trump, va nomenar Duke Buchan III, de 54 anys, com a nou ambaixador per a Andorra i Espanya l’agost passat, i el Senat va ratificar-lo en el càrrec. Quan va ser designat, la Casa Blanca va informar que Buchan parlava català, tot i que en la trobada amb Martí va utilitzar el castellà.

Buchan III és un empresari de Wall Street que va aportar capital a la campanya de Trump a la Casa Blanca. El diplomàtic va assumir el càrrec en substitució de James Costos. Professionalment, Buchan és el fundador de Hunter Global Investors, un fons de capital risc amb inversions al mercat immobiliari, entre altres negocis.

Pel que fa als estudis, Buchan va cursar Economia i Espanyol a la Universitat de Carolina del Nord i va participar en un programa a l’estranger amb el qual es va matricular a la Universitat de Sevilla i a la Universitat de València. Després va estudiar negocis a la Universitat de Harvard.

L'ambaixador dels EUA es reuneix amb el cap de Govern en la seva primera visita al país

tracking