treball

El Sipaag creu que els serveis mínims van dificultar l'adhesió a la vaga dels funcionaris

Emplaça els treballadors a exercir el seu dret a vot les pròximes eleccions

El Sipaag creu que els serveis mínims van dificultar l'adhesió a la vaga dels funcionarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va declarar ahir que el fet “que el funcionariat no participi en la vaga no vol dir que no la secundi un bon nombre de treballadors”. A través d’un comunicat, el sindicat també va criticar la valoració que va fer de la vaga de funcionaris el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal. En concret, el Sipaag contradiu les declaracions que va fer Vidal en una entrevista al Diari, on va assegurar que el 70% de funcionaris no va fer vaga. Segons els sindicalistes, les declaracions de Vidal tenien una voluntat de “remarcar guanyadors i perdedors” per tal de referir-se al que pensa la gent”, una cosa que asseguren que “no poden saber”.

En aquest sentit, el comunicat afegeix que el fet que hi hagués treballadors que optessin per no secundar la vaga podria indicar que no li donaven suport o que havien de complir un “dubtós decret de serveis mínims” que era “abusiu i contrari a la Constitució”, i fins i tot asseguren que hi va haver “diverses pressions” en alguns departaments i serveis, i que hi ha treballadors que no es van adherir a la convocatòria per no perdre dos dies de sou. De fet, destaquen l’augment del pressupost de Govern per a contractes de caràcter eventual, ja que segons els treballadors l’any 2011 era de 321.000 euros i el 2018 ha estat de 5,5 milions.

En qualsevol cas, apunten que no es pot interpretar perquè es tracta d’un dret individual de cada treballador i critiquen que el decret de serveis mínims es publiqués “estratègicament en un termini impossible”, la nit abans del dia de la Constitució, una estratègia que asseguren que es va provocar per mantenir el setanta per cent de treballadors en el seu lloc de feina.

La resposta a les urnes

Finalment, afirmen que continuaran defensant els drets dels treballadors per trobar una “solució” pel que fa a la llei de Funció Pública i emplacen els treballadors a exercir el seu dret a vot les pròximes eleccions, i en aquest sentit afegeixen que “cap decret” no ho podrà interrompre.

tracking