Condemnat Samarra per intromissió il·legítima a l'honor de Cinca

La sentència fixa que haurà de pagar 7.000 euros al ministre per afirmar que s'havia lucrat i havia blanquejat capitals quan treballava a Orfund

Condemnat Joan Samarra per intromissió il·legítima a l'honor de Jordi Cinca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de primera instància número 20 de Barcelona ha condemnat Joan Samarra per intromissió il·legítima a l'honor de Jordi Cinca pel 'cas Orfund'. La sentència determina que Samarra ha de pagar 7.000 euros al ministre de Finances i contractar als diaris la publicació d'una pàgina on es reprodueixi de manera íntegra la part condemnatòria del veredicte.

La causa es va iniciar per la presentació d'una demanda de Cinca contra Samarra per haver afirmat que el ministre quan treballava a Orfund havia extraviat i s'havia apropiat indegudament d'or i diamants i que s'havia lucrat personalment en perjudici de la companyia. També li havia acusat de blanquejar capitals i cobrar comissions.

La sentència desestima la part de la demanda presentada per Jordi Cinca contra Crónica Global, Carlos Quílez i Xavier Salvador per la publicació del llibre 'Diamantes sucios" per vulneració del dret a l'honor. La jutge argumenta que les afirmacions que es fan en aquest llibre fan referència a la querella que havia presentat Joan Samarra contra el ministre on li acusava d'apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de capitals i que ha de prevaldre el dret a la informació. La sentència sosté que Cinca és una persona pública i "està sotmès tant a la crítica política com a que es publiqui informació sobre ell que pugui tenir interès públic" i considera que saber les feines i empreses on ha treballat el titular de Finances tenen interès públic.

La resposta de Cinca

Durant el consell de ministre d'aquest dimecres a la tarda, el ministre Jordi Cinca s'ha mostrat tranquil i ha celebrat que finalment el temps li hagi acabat donant la raó. "L'única satisfacció que al final et queda al pas d’aquests dos anys és que fins a cinc vegades hi ha hagut autes de desestimament de les diferents querelles que el senyor Samarra ha anat interposant acusant-me de tot un plegat de qüestions", assegura Cinca. En aquest sentit, el ministre es reitera en què "va sent hora de passar pàgina d’aquesta qüestió encara que entenc que la voluntat dels que promouen tot això serà intentar-ho allargar tant com puguin." Cinca ha conclòs assegurant que "s'estudiaràsi cal prendre alguna altra mesura o no", però que al final, el que queda clar és que "una mateixa persona s'ha passat dos anys explicant coses que no eren certes".

tracking