Pantebre creu que els sindicats “no són realistes” amb els privats

Diu que desconeixen el sector quan els insten a reclamar la tretzena paga

Pantebre creu que els sindicats “no són realistes” amb els privatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, considera que els sindicats de la funció pública “no són realistes” quan insten els treballadors públics a reivindicar millores salarials com la tretzena ga paga obligatòria, la jornada laboral de 35 hores o que tots els assalariats tinguin dos dies de festa a la setmana. Preguntat pel Diari respecte d’aquestes demandes, el president de l’entitat va dir que aquestes reivindicacions “no existeixen” al sector privat. “Siguem realistes i vegem cap on va el món. En el sector privat no és que no se’n parli d’aquestes reivindicacions, és que no existeixen”, va insistir, per assegurar que “a mi també em va sorprendre moltíssim veure aquest tipus de declaracions per part dels líders sindicals”.

Pantebre, que aquesta setmana serà rellevat del càrrec de president de la Cambra per Miquel Armengol, no va voler entrar a valorar si el que demanen els sindicats, en aquest cas per als treballadors públics, està justificat. “Tota reivindicació té la seva raó de ser i la Cambra de Comerç no és ningú per valorar si és o no justa, ni tampoc en quina mesura aquestes reivindicacions s’han hagut de portar fins arribar a una vaga”, va assenyalar. L’empresari hi va afegir que “el que la Cambra constata i ho hem deixat molt clar és que el sector públic i el sector privat en comptes de convergir divergeixen”.

Al respecte, va assenyalar que funcionaris i sector privat en comptes de seguir una tendència per estar igualats i en posició que els drets i obligacions d’uns i d’altres siguin similars estan divergint i allunyant-se cada cop més. “Hi ha molta gent del sector públic que desconeix què passa, com es viu o com es treballa en el sector privat. I encara hi ha més gent del sector privat que no entén les reivindicacions del sector públic i això és molt dolent”, va indicar el president de la Cambra, per sentenciar que “això no és bo per al conjunt de l’economia andorrana perquè provoca aquesta divergència en comptes d’una convergència, que és per on hauríem d’anar”.

tracking