A la banqueta després de 'caçar-la' amb 10 de grams de 'coca' al Runer

La fiscalia vol que la pena sigui de dos anys, part condicional, per consum i per tràfic

A la banqueta després de 'caçar-la' amb 10 de grams de 'coca' al Runerarxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia demana dos anys de presó, part condicional, per a una noia de nacionalitat espanyola a qui acusa d’un delicte major d’introducció i possessió de droga per al tràfic il·lícit i per un delicte menor de consum de cocaïna en un lloc públic. Durant el judici, que va tenir lloc aquesta setmana al Tribunal de Corts, el ministeri públic va defensar que la quantitat de cocaïna (10,28 grams) que es va requisar a la noia en un control a la frontera del riu Runer l’agost del 2016 també podia ser utilitzada més enllà del consum.

La fiscalia, que demana una multa i que l’acusada pagui les despeses processals ocasionades pel judici, va defensar que la droga estava en pedra. Per la seva banda, la defensa no va qüestionar que la noia consumia. De fet, la mateixa acusada va reconèixer durant el judici que prenia droga i que va ser ella mateixa qui va avisar la policia abans que li trobessin la substància estupefaent, una versió confirmada pels agents que van declarar durant el procés, que van assenyalar que la processada “va col·laborar en tot moment”.

L’advocada, però, va defensar que no hi ha proves que facin pensar que la droga estigués destinada a la venda o a la cessió a d’altres persones. També va defensar que no es pot considerar que la noia, que va admetre haver consumit droga en un bar, ho fes en un lloc públic perquè concretament ho va fer al lavabo del local. La defensa demana que la pena sigui de sis mesos de presó, part condicional, i que la part ferma sigui la que ja va complir al centre penitenciari. Això li permetria no haver d’ingressar de nou a la presó.

Durant el judici, la noia, que viu a Madrid, va admetre que va consumir droga durant uns anys i que quan la van enxampar a la frontera del riu Runer venia a passar uns dies amb un amic seu, que no sabia que rebria la seva visita. L’acusada es va mostrar penedida i va demanar “perdó” per haver consumit droga. També va explicar que ara està en un centre de desintoxicació i que ha estudiat un curs per exercir com a per­ruquera. Ara, només li queda aprovar la part pràctica. L’acusada, que va perdre la feina i que va cobrar una indemnització de 7.000 euros, va relatar que també va arribar a demanar un crèdit de 20.000 euros per pagar la droga. També va explicar que el fet d’haver estat a la presó li ha permès “adonar-se” del que va fer.

tracking