europa

Martí reivindica a Estrasburg el paper dels comuns

El cap de Govern parla de “posada al dia” amb la reforma de les lleis de transferències i competències

Martí reivindica a Estrasburg el paper dels comunsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va posar en valor el paper de l’administració local al discurs que va pronunciar ahir al congrés dels poders locals i regionals del Consell d’Europa. Martí va desgranar les últimes modificacions de les lleis de competències i transferències reconeixent les “correccions” que ha fet el Tribunal Constitucional. “Andorra està culminant una posada al dia de l’estructura territorial”, va manifestar referint-se a les reformes endegades per part de l’executiu pel que fa a la reforma dels comuns.

El cap de Govern va defensar que aquestes reformes, amb “un nou sistema de repartiment de recursos”, van en la línia de l’article 9 de la Carta de l’Autonomia Local, “tot i no haver-lo ratificat plenament”. Martí va destacar la importància de participar al Consell d’Europa com una oportunitat per donar a conèixer “les particularitats” del país.

Per la seva banda, el cònsol de la Massana i cap de la delegació nacional al congrés, David Baró, va subratllar les “bones relacions entre el poder local i els comuns, des de sempre”. Sobre competències i transferències, Baró va informar que les dues lleis, votades pel Consell General l’octubre del 2017, van entrar en vigor passat gener i que la de transferències s’està revisant.

El Comitè de seguiment del congrés va emetre el seu informe i les recomanacions sobre l’autonomia local a Andorra, redactat després de la visita realitzada al país l’abril del 2017. Després de la votació, Martí va participar a un debat específic sobre els reptes dels petits estats en l’aplicació de la Carta Europea de l’Autonomia Local.

Martí reivindica a Estrasburg el paper dels comuns

tracking