Dos anys de presó ferma per al raper belga que va violar una noia al Pas

La pena és de cinc, però tres són substituïbles per l’expulsió durant quinze anys del Principat

Dos anys de presó ferma per al raper belga que va violar una noia al PasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El raper belga que el 7 febrer de l’any passat va abusar sexualment d’una jove de la mateixa nacionalitat a un hotel del Pas de la Casa ha estat condemnat pel Tribunal de Corts a dos anys de presó ferma. La pena total dictada pels magistrats és de cinc anys d’internament, però tres són substituïbles per l’expulsió durant quinze del Principat. Tenint en compte que el músic, de 23 anys i que és cosí dels futbolistes internacionals belgues Romelu i Jordan Lukaku, porta a la Comella un any i dos mesos en règim de presó preventiva, el seu alliberament i expulsió d’Andorra podria ser efectiu els pròxims mesos, malgrat que no es descarta que tant la defensa com el ministeri públic recorrin la sentència.

En el cas de la fiscalia, la resolució de Corts dista molt de les peticions que va realitzar durant la vista oral celebrada el 7 de març passat. El ministeri públic va demanar sis anys de presó ferma per al processat al qual imputava un delicte major d’actes sexuals amb accés carnal per via vaginal sense consentiment, penat amb entre 3 i 10 anys de presó. També va demanar 12.000 euros en concepte d’indemnització a la víctima, tot i que finalment Corts ha dictat el pagament de 9.000.

La defensa també podria recór­rer al Superior, ja que en el judici va demanar l’absolució del seu client en no haver-hi cap prova de càrrec o la substitució de tota la pena de presó per l’expulsió.

Els fets pels quals ha estat condemnat van succeir la matinada del 7 de febrer del 2017 a la sala de jocs d’un hotel del Pas de la Casa després d’un concert del grup de flamenc del qual forma part l’acusat, ZwartWerk, programat en el marc de les activitats organitzades per una agència de viatges belga que va portar un miler d’esquiadors d’aquesta nacionalitat a Andorra. La víctima, que amb unes amigues va anar a l’hotel on s’allotjaven els músics un cop acabat el concert, va ser agredida sexualment després de mantenir una primera relació sexual, en aquest cas consentida, amb un dels rapers.

Poc després, quan estava adormida al sofà on havia consumat la primera relació sexual, el penat va penetrar primer digitalment i després amb el penis la víctima, que es va despertar en treure’l de la vagina. El jove mai ha negat els fets però sempre ha defensat que tenia el consentiment de la noia per mantenir la relació sexual. La víctima ho nega. La càmera de vídeo de la sala va captar el processat amb els pantalons baixats, però no el moment de l’abús.

tracking