Detingut per esquivar un control a la duana

La guàrdia civil el va controlar després de tenir un accident a la fugida

Detingut per esquivar un control a la duanaGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil va detenir diumenge passat un ciutadà algerià de 29 anys per haver fugit i intentat evadir el control fiscal dels efectius de la duana de la Farga de Moles i acusat dels presumptes delictes de desobediència greu a agent de l’autoritat, contra la seguretat del trànsit i danys a la propietat privada. Els fets van tenir lloc a la mitjanit quan a l’interior del recinte duaner hi va accedir pel carril verd (el de res per declarar) un turisme Fiat Panda amb matrícula francesa, aparentment amb total normalitat. Quan un agent de la guàrdia civil va procedir a revisar el maleter del vehicle, un cotxe Peugeot que anava a dar­rere va sortir per la part esquer­ra, envair els aparcaments i avançar el Fiat per esquivar el control. Després de ser requerit perquè s’aturés, el conductor va accelerar la marxa i, a gran velocitat, va abandonar el recinte duaner. Seguidament va començar la fugida.

Etiquetes:

Agents del cos de seguretat espanyol van posar en marxa un dispositiu i poc després van localitzar el vehicle fugit, que es trobava accidentat contra una tanca d’un càmping proper. En el decurs de la inspecció del vehicle, es va localitzar al seu interior la quantitat de 1.590 paquets de tabac de contraban valorats en 6.650 euros.

Un cop activat el dispositiu per a la localització del conductor del turisme, els agents de la guàrdia civil van detectar que el Fiat Panda que havien inspeccionat abans, es trobava sospitosament aturat en un camí paral·lel a la calçada i amb els mateixos ocupants, tres. Minuts més tard, el Fiat Panda va ser novament requerit pels agents, a la mateixa carretera, per fer-hi una nova identificació. Aquesta vegada, s’hi van trobar un quart individu, reconegut per un agent com el conductor del vehicle fugat.

Després d’això, els agents van procedir a la detenció del ciutadà algerià com a presumpte autor dels delictes esmentats. Tant el tabac decomissat com el vehicle intervingut van quedar dipositats a la duana i el detingut va ser posat a disposició judicial.

tracking