exteriors

Andorra acollirà una trobada de raonadors iberoamericans

La reunió se celebrarà el mes de novembre
i concentrarà representants de 24 estats

Andorra acollirà una trobada de raonadors iberoamericansRaonador del ciutadà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra acollirà la trobada anual de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman (FIO) el pròxim mes de novembre. Es va decidir durant l’assemblea general que l’entitat va celebrar els dies 14, 15 i 16 de març a Panamà, on va assistir el raonador del ciutadà, Marc Vila. Aquesta ha estat la divuitena vegada que la institució del Raonador del Ciutadà participa en la trobada internacional que aplega representants dels ciutadans de vint països iberoamericans.

La jornada temàtica d’aquest any s’ha centrat en les migracions, això ha servit per reclamar l’atenció d’organismes internacionals especialitzats en qüestions migratòries, entre els quals l’Acnur, l’Organització Internacional per les Migracions (OIM) i les Nacions Unides. Durant la jornada també es va escollir la nova presidenta de la Federació, Iris Míriam Ruiz, i es va integrar Xile dins l’entitat. Tot i que encara no se sap quina serà la temàtica per a la trobada a Andorra, es preveu que fins al Principat s’hi desplacin més d’un centenar de persones, representants de 24 països iberoamericans. Segons Vila, “durant l’assemblea es va institucionalitzar la Federació Iberoamericana dels Raonadors amb seu a Espanya perquè era la manera més pràctica d’accedir a la personalitat jurídica internacional”.

La FIO es va crear fa 20 anys i reuneix un centenar de defensors del poble i procuradors que tenen com a objectiu protegir els drets fonamentals de les persones i les comunitats.

tracking