catalunya

L'ANC d'Andorra saluda la creació del CDR, però no li dona suport

El col·lectiu està aturat en espera que hi hagi una “direcció política clara” en l’independentisme

L'ANC d'Andorra saluda la creació del CDR, però no li dona suportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) beneeix el naixement del Comitè de Defensa de la República (CDR) d’Andorra que s’ha constituït arran dels darrers empresonaments de representants polítics catalans i la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. Tot i així, manifesta que ara per ara no hi dona suport en espera de conèixer com es concretarà l’activitat del col·lectiu i quines accions convocaran.

El coordinador de l’ANC, Manel Urindar, va explicar que “ens sembla bé que la gent vulgui implicar-se”, però va matisar que hi donarà suport “en funció de l’activitat que organitzin”. En aquest sentit, va explicar que l’assemblea sempre ha organitzat protestes que s’han caracteritzat per “la correcció i el respecte per a Andorra”, i per tant va avançar que “si les activitats que facin van en aquesta línia hi donarem suport”.

Urindar va assenyalar que actualment l’assemblea està paralitzada en espera que es defineixi “el rumb polític” que pren Catalunya. El coordinador de l’ANC es va mostrar molt crític amb els representants polítics catalans i va afirmar que la junta andorrana “no està d’acord amb la línia política que s’ha seguit els darrers mesos”. “No trobem bé la forma com s’ha portat tot això i per tant estem a l’espera”, va indicar.

L’independentista va lamentar en concret que els polítics no hagin fet “passos clars” cap a la materialització de la República suspenent, per exemple, la declaració d’independència del 10 d’octubre passat o retardant la investidura del president de la Generalitat. Així mateix, va criticar l’estratègia judicial dels presos polítics i la manca d’entesa per part dels partits i va advertir que s’han acceptat els efectes de l’aplicació de l’article 155. A més, va constar que “amb la repressió hi ha hagut una involució molt clara de drets i llibertats”.

Per tot plegat, va remarcar que “fins que no veiem una línia clara per part de les entitats sobiranistes i els partits sobre cap on s’ha d’anar ens mantindrem a l’espera”. “Els líders no han fet el que havien promès que farien”, va deplorar, però tot i així es va mostrar confiat que la nova presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, tindrà “les idees més clares”. En aquest context, va afirmar que “nosaltres tenim moltes ganes de treballar però esperarem que hi hagi una estratègia definida”.

tracking