habitatge

Govern planteja entrar per via urgent la llei de pisos de lloguer

Espot diu que és una demanda social i entén que no agradarà a tothom

Govern planteja entrar per via urgent la llei de pisos de lloguerANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que l’executiu es planteja fer entrar el paquet de mesures per facilitar l’accés als pisos de lloguer per la via d’urgència al Consell General. El ministre va indicar que “depèn de Sindicatura i dels consellers generals, però des del nostre grup parlamentari entenem la necessitat d’aprovar aquesta llei i, per tant, la via d’urgència podria ser una alternativa”. Segons Espot, el cos legislatiu, anomenat Llei Òmnibus, estaria pràcticament acabat i només faltarien les aportacions d’alguns ministeris per poder-la entrar a tràmit parlamentari.

Una de les mesures més controvertides serà la creació d’una taxa per als pisos buits, ja que ha despertat les queixes dels agents immobiliaris i de les associacions de propietaris. Espot va voler tranquil·litzar-los quan afirmava “que només gravarem aquells immobles que estiguin buits sense motiu, els que sí que en tinguin, evidentment no se’ls aplicarà cap sanció”, però també va avisar que “la ciutadania espera que donem resposta al problema del mercat de lloguer i ja sabem que algunes mesures no satisfaran un sector o un altre, però s’haurà de fer igualment, encara que amb criteris de raonabilitat”, va dir.

Govern i comuns ja haurien arribat a un consens sobre les mesures a prendre per cada institució, i si les corporacions es negaven a rebaixar la cessió econòmica o a renunciar a l’impost de transmissions patrimonials, sí que estaria d’acord a fraccionar el pagament de la cessió econòmica per animar a la nova construcció.

El ministre va fer aquestes declaracions en els actes per celebrar el Dia mundial del treball social, que l’Associació de Treballadors Socials d’Andorra (Atsa) va organitzar ahir al centre cultural La Llacuna. La vicepresidenta de l’entitat, Rosa Areny, va recordar que fa quatre anys que es van constituir com a entitat i que la seva voluntat és ara integrar-se en els rescats o serveis d’urgències que realitzin els cossos especials del país. “Estem pendents que el ministeri acabi de formalitzar el contracte per poder-lo signar”, va explicar Areny.

Per celebrar l’efemèride, l’Atsa va convidar Pol de Vilallonga, treballador social de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, i Mireia Porras, cap d’aquesta àrea, per fer una ponència. També en va fer una, Míriam Pérez, treballadora social de l’àrea de Promoció de l’Autonomia Personal.

tracking