transport

PS+I i L'A+I s'uneixen per preguntar a Marín sobre l'estat dels informes de l'Heliport

PS+I i L'A+I s'uneixen per preguntar a Marín sobre l'estat dels informes de l'HeliportARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de la minoria d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell (PS+I) i Marc Magallón (L’A+I), s’uniran per preguntar a la cònsol major, Trini Marín, per l’estat dels informes i estudis sobre el ter­reny de Tresoles, espai on s’ha d’instal·lar l’Heliport Nacional, segons van informar les dues formacions a través d’un comunicat conjunt. Per això, els dos partits han registrat la pregunta que es llegirà demà, durant la sessió del consell de comú de la parròquia, on es demanarà a la cònsol que doni explicacions sobre aquests informes, o en el cas que ella tampoc en sàpiga res, li exigiran que els sol·liciti ella mateixa, per després fer-los arribar a la minoria. Vendrell va dir que fins que no els tinguin, “no tindrem garantit que no hi hagi afectació sonora per als habitants de la vall central”, mentre que Magallón va afegir que “cal ser molt curosos a l’hora de posar l’heliport en una zona on la viabilitat de la infraestructura no estigui assegurada”.

En l’escrit entrat a tràmit, Vendrell i Magallón recorden que fa un any el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, els va exposar el projecte i els va prometre que els entregaria els informes tècnics que s’havien de fer, però a hores d’ara ningú els ha informat de cap avenç en una documentació que es va adjudicar l’estiu passat.

Les dues formacions es van mostrar obertament contràries al projecte de Tresoles i en deixaran constància a la sessió de demà. “Representarà un cost econòmic molt important, no només per a nosaltres o Encamp, sinó per a tot el país, ja que l’espai escollit té molt pendent i s’haurà de fer amb terrasses”, va dir Vendrell. Magallón, per la seva part, reclama, “d’una vegada per totes, un heliport digne i segur, que no molesti els veïns i que s’ubiqui en ter­renys de titularitat pública”.

tracking