política

Les prestacions de subsistència podran ser embargades per les autoritats judicials o el saig

Les prestacions de subsistència podran ser embargades per les autoritats judicials o el saig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió legislativa d’Afers Socials no ha aprovat una esmena presentada pel grup liberal al projecte de llei de modificació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris que buscava que les prestacions de subsistència que atorga la llei a les persones que ho necessiten no poguessin ser embargades per les autoritats judicials ni tampoc pel saig. En la motivació de l’esmena, que buscava la modificació de l’article 23 de la Llei que diu que les prestacions econòmiques són abonades pel Govern i poden ser pensions de solidaritat, prestacions familiars per fill a càrrec i ajuts econòmics ocasionals, els liberals asseguren, que “arran de les darreres informacions i queixes fetes públiques”, els saigs haurien arribat a embargar part de l’import de les ajudes socials rebudes. És per això que demanaven en l’esmena rebutjada adherir d’un article 1 al 23 que hauria quedat d’aquesta manera: “Les prestacions econòmiques objecte de la present llei es declaren inembargables. Les prestacions econòmiques són abonades pel Govern i poden ser pensions de solidaritat, prestacions familiars per fill a càrrec i ajuts econòmics ocasionals.”

La resta d’esmenes presentades, les dues dels liberals, també han estat no aprovades i una de la consellera general independent Sílvia Bonet, va ser retirada.

La llei només s’ha modificat en el que es refereix a l’article 32 de la mateixa per fer més senzill el sistema de càlcul relatiu al barem de valoració patrimonial (béns immobles, actius financers i béns mobles) per atorgar les ajudes. La modificació també busca la revisió dels llindars per tal de garantir la sostenibilitat del sistema de pensions de solidaritat, sense deixar de garantir uns ingressos mínims a les persones que ho necessiten, atès que són pensions per als que no tenen recursos.

tracking