Política

UL aposta per crear un nou partit alternatiu a DA i LA per les generals

Els lauredians estudien presentar-se amb una proposta nova que aglutini “persones i partits” descontents amb demòcrates i liberals

UL aposta per crear un nou partit alternatiu a DA i LA per les generalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió Laurediana estudia presentar-se a les eleccions generals amb un partit de nova creació que aixoplugui els descontents amb la gestió de govern de DA els darrers anys i també els decebuts amb Liberals. Una nova força política de centredreta que “tingui la capacitat de trobar una estabilitat al país” justament en una conjuntura en què “passem per un moment crític i delicat, de canvis molt importants per al futur del país”, va explicar el conseller general d’UL Josep Majoral.

El parlamentari lauredià va afirmar que UL aposta per un projecte polític “clar, que doni seguretat al país, que permeti recuperar la confiança dels estats veïns, que sigui capaç de fer les modificacions necessàries per acabar de fer venir la inversió estrangera de la qual tant ens omplim la boca”. “Un projecte amb cara i ulls amb visió d’Estat, seguretat i confiança per tornar l’estabilitat al país”, va dir, i al qual UL s’implicaria per fer llistes a les eleccions del 2019.

Aliances amb els demòcrates

UL no tanca la porta a teixir aliances amb els mateixos demòcrates. “La manera de fer de DA vol dir que serà impossible? No. Vol dir que anirem amb ells? No ho sé. Parlem de projecte i veurem qui s’hi suma. Per a UL el joc està obert políticament parlant i veurem cap on cauen les cartes. Sempre hem estat oberts”, va argumentar.

Tot i així, posa l’accent en el fet que el nou projecte s’ha de distanciar tant de DA com de Liberals, que “ja té un projecte que no serà massa diferent i són les mateixes persones que eren, han tancat files i ja tenen candidat”. Pel que fa als demòcrates, manté la crítica cap a la gestió política que ha liderat l’executiu taronja els darrers set anys. A banda d’una inversió estrangera amb èxit discutible, apunta, i de les reformes que encara no han culminat, com la de la sanitat o la de la Funció Pública, hi ha les negociacions amb Europa. En aquest sentit opina que la política del govern de Toni Martí s’ha basat en la “improvisació”. Per això va defensar un nou projecte “diferent i obert” que s’adreci a “persones i partits” desencantats amb l’escenari actual. Una proposta que s’equipararia a la de DA en els seus inicis, “que va ser una agrupació de forces i de persones”. “Algú creu que DA no té gent enfadada? Gent que tampoc comparteix la forma de fer de DA i es podria identificar amb aquest projecte. I a Liberals es pensen que no hi ha gent enfadada per la trencadissa?”, va qüestionar, en referència a l’escissió que va acabar amb la sortida dels consellers d’UL i de la Massana del grup liberal. “S’ha de fer un projecte que no tanqui, sinó que obri al tomb d’un ideal i d’un projecte”, va argüir.

Contactes

Josep Majoral va posar de manifest que l’estratègia d’UL és compartida per altres sectors amb qui –va avançar– s’haurà de parlar a mesura que s’acostin els comicis. “Ja hi comença a haver moviments de gent que ha vist que aquesta forma de fer no és la cor­recta. Compartim criteri amb aquesta gent. Quan diuen que no s’estan fent les coses bé és obvi que ho compartim plenament”, va constatar.

UL CARREGA CONTRA LA MANCA DE DIÀLEG I DE TRANSPARÈNCIA DEL CÒNSOL LAUREDIÀ

En el terreny parroquial, UL es presentarà a les eleccions comunals amb l’objectiu de desbancar Josep Miquel Vila i que hi torni a haver un canvi polític. “T’asseguro que UL serà a les properes comunals i per guanyar, evidentment”, va expressar Majoral, que va recordar que “va haver de ser un ‘tots contra UL’ perquè guanyessin les eleccions per 14 vots”. “UL s’ha fet valent i enfocarà les futures comunals amb autocrítica i amb les idees clares”, va recalcar. Majoral va criticar la manca de diàleg i de transparència de l’actual majoria comunal. “Els falta escoltar la ciutadania”, i per exemple en el cas del ràfting “ho està tirant endavant sí o sí i no sabem com ho està gestionant”. “Vaig llegir un comentari que deia que Josep Pintat era opac, Montse Gil era més que opaca, però que l’actual cònsol guanya els dos junts. Doncs potser és això”, va resumir. En el cas de Naturlandia, va afirmar que “el turista hi és, hi continua sent, i s’ha de poder tirar endavant”, però “falta una gestió més eficient del personal i una revisió de la política comercial” i “continuar implementant coses noves”. “És el projecte de l’estiu, té el seu sector i el seu mercat, i ha de poder funcionar”, va reblar.

tracking