turisme

El Govern considera que és el moment d'apostar per la qualitat en el turisme

Els comuns volen atreure més visitants a l’estiu i fer d’Andorra un destí atractiu durant tot l’any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va afirmar ahir en la cloenda del desè Congrés mundial de turisme de neu i muntanya que és el moment d’apostar per la qualitat en el turisme del Principat. Camp va referir-se als vuit milions de persones que van visitar Andorra l’any passat i va assenyalar que ara el sector “més que créixer en quantitat de clients haurà de créixer en qualitat”. El titular de Turisme va manifestar que des del ministeri que encapçala tenen “clar que cada vegada més” s’haurà de “buscar un públic amb un poder adquisitiu més alt”. “Tothom ha de fer un esforç en aquesta aposta, tant els estaments públics com l’empresa privada”, va afegir. En aquest sentit, el ministre va assenyalar que la millora de la qualitat dels visitants depèn de la qualitat de l’oferta. Francesc Camp va expressar que aquest fet està lligat a l’augment dels preus de les habitacions i dels serveis turístics: “Això vol dir intentar, en la mesura d’allò possible, apujar els preus, tot i que s’ha de tenir present que és un factor crític perquè augmentar massa els preus pot traduir-se a perdre el client.”

Així mateix, el titular de Turisme va alertar de la possible pèrdua de competitivitat si s’augmenten les tarifes d’una manera desproporcionada. Per això, va apuntar que l’estratègia per captar un nou tipus de visitant “no ha de passar per un canvi dràstic”, sinó que s’ha de fer “a poc a poc”. No obstant això, Camp va insistir que “en el moment econòmic en què estem, que es preveu una bona situació econòmica dels països veïns”, és l’hora d’incrementar el preu i “reinvertir els beneficis perquè hotels o estacions d’esquí, que ja ho estan fent, millorin la seva oferta”. Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va destacar la importància del congrés per situar el Principat com a destinació atractiva, atès que enguany la xifra de participants ha estat de 430, provinents de 36 països d’ar­reu del món.

Marín va remarcar que la voluntat dels comuns i d’Andorra Turisme és fer “que el país sigui un destí turístic atractiu durant tot l’any”. Una idea que va refermar el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó: “Entre tots hem de fer esforços perquè Andorra no deixi de rebre turisme quan no hi ha neu.” Canillo el 2020 acollirà la propera edició d’un congrés que el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, va qualificar d’important per al turisme mundial.

LA NOVA CLASSIFICACIÓ DELS HOTELS, A L'ABRIL

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va anunciar ahir que Govern té previst aprovar “com a màxim a final d’abril o a principi de maig”el nou reglament dins de la Llei d’allotjaments turístics en què s’estipularan els requisits que hauran de complir els establiments hotelers per obtenir les estrelles. L’entrada en vigor d’aquesta nova norma suposarà l’increment d’un 50% dels ítems de qualitat que els hotels de cinc estrelles hauran de tenir obligatòriament. Els que optin a menys estrelles hauran de complir menys obligacions. Camp va destacar que la intenció de l’executiu és aprovar entre l’abril i el maig el registre d’habitatges d’ús turístic.

El Govern considera que és el moment d'apostar per la qualitat en el turisme

tracking