Medi ambient

El 86% de l'aigua dels rius d'Andorra és de bona qualitat

Durant el 2017 s’han recollit 14,4 tones de residus en 640 quilòmetres de teixit fluvial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 86% de l’aigua dels rius és de qualitat bona o excel·lent per segon any consecutiu. Així ho va manifestar ahir la ministra de Medi Ambient, Cultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va exposar les dades del Balanç de qualitat de les aigües superficials del 2017 en el marc de la presentació de dos panells informatius que s’han col·locat davant la depuradora d’Anyós.

La qualitat de l’aigua dels rius segueix una tendència positiva des del 2013, quan l’aigua era bona en un 70%. Enguany els resultats mostren que tan sols el 6% de la quantitat analitzada és dolenta. En aquest sentit, Calvó va manifestar que es consideren “satisfets” perquè les xifres “consoliden la millora dels darrers anys”.

D’altra banda, la responsable de la Unitat d’Aigües, Laura Coll, va explicar que les dades són possibles gràcies al Pla de sanejament que es va aprovar l’any 1996. “Sense aquest pla no hauria estat possible obtenir aquests resultats”, segons va apuntar Coll , que va afirmar que “han permès instal·lar tota la infraestructura de depuradores”. La cap de la Unitat d’Aigües també va posar èmfasi en el servei de neteja dels rius. Durant el 2017 s’han netejat 640 quilòmetres de riu, dels quals s’han extret 14,4 tones de residus, una dada que suposa una mitjana de 22,5 quilos de residu per quilòmetre. “L’any 2010 la mitjana era de 150 quilos de residus extrets per quilòmetre de riu”, va assenyalar Coll, que va assegurar que cada vegada la gent pren més consciència de no embrutar.

La resposta és la natura

Amb motiu del Dia mundial de l’aigua i del lema que ha creat les Nacions Unides per aquesta data, La resposta és la natura, Calvó va presentar dos plafons informatius que s’han col·locat al camí ral d’Anyós, davant la depuradora. En un primer plafó s’explica el procés de depuració de l’aigua i en l’altre s’informa dels ecosistemes i les diferents espècies d’animals que hi ha a la ribera del riu.

El 86% de l'aigua dels rius d'Andorra és de bona qualitat

El 86% de l'aigua dels rius d'Andorra és de bona qualitat

tracking