x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Funció Pública

Els funcionaris criden els empleats del privat a afegir-se a les protestes

Ubach afirma que des de l’USdA es reclama la tretzena paga obligatòria i que els assalariats tinguin dos dies de festa a la setmana
Una crida a tots els treballadors

Una crida a tots els treballadors

Gabriel Ubach expliles mesures que s'estan defensant des de Plataforma Sindical

Els sindicats anuncien noves mobilitzacions si el Govern no mou fitxa durant aquesta setmana.

Els funcionaris criden els treballadors del privat a afegir-se a les protestes

Els sindicats anuncien noves mobilitzacions si el Govern no mou fitxa durant aquesta setmana.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/03/2018 a les 17:41
Els sindicats de la Funció Pública insten el Govern a “obrir els ponts de comunicació” aquesta setmana. En cas contrari, “la satisfacció dels resultats de les darreres mobilitzacions ens empeny per continuar convocant noves accions”. Unes mobilitzacions a les quals conviden a sumar-se els treballadors del sector privat. “Nosaltres hem obert el camí però tothom s’hi pot sumar”, va manifestar ahir en un comunicat la plataforma sindical de la Funció Pública. El portaveu, Gabriel Ubach, va manifestar que “des de l’USdA també estem defensant que tinguin la tretzena paga, que puguin tenir dos dies de festa a la setmana i que tots els empleats que estiguin obligats a treballar dissabte i diumenge puguin tenir un cap de setmana com a mínim al mes per poder estar amb les seves famílies” per tal d’afavorir la conciliació familiar, va precisar. La plataforma dels sindicats de l’administració hi va afegir que també treballa per “fer un país millor, sense acomiadament lliure, sense bretxa salarial entre homes i dones, ni bretxa social entre la classe dirigent i la classe treballadora, amb condicions de treball dignes, amb una conciliació laboral i familiar real i amb una administració de qualitat al servei del ciutadà”.
La plataforma també va voler deixar clar que no ha estat només una vaga d’educació i hi va afegir que ha estat la unió de tot el cos funcionarial, des de l’educació fins al cos general, la policia, els duaners, els bombers, els penitenciaris, justícia i també l’USdA, o el suport dels sindicats comunals de la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, on s’ha trobat “la força per continuar reivindicant els nostres drets”.

Les xifres de treballadors que es van sumar a l’aturada evidencien, però, que la immensa majoria van ser de l’àmbit de l’educació: dijous, dels 591 treballadors que segons el Govern va sumar-s’hi, un 80% eren del cos d’ensenyament. Divendres, van ser 390 dels 480 vaguistes totals, també a prop del 80%.

Serveis mínims
A banda de plantejar noves mobilitzacions si és que l’executiu no respon a les seves reivindicacions –“si no hi ha una trucada del Govern nosaltres haurem de convocar d’altres accions d’aquí a molt poc”, va afirmar Ubach–, els sindicats continuen treballant en la demanda contra els serveis mínims que va aprovar l’executiu i que volen portar a la Batllia. La base és que consideren queel Govern es va “extralimitar” en el decret que els establia. “Hi estem completament en contra, pensem que s’ha extralimitat”, va posar de manifest Ubach, tot lamentant que no solament es va ocupar dels serveis “essencials”, sinó que “obligava molta gent a treballar quan no són serveis essencials”.

El comunicat de la plataforma també carrega contra els serveis mínims. Els consideren “abusius” i que “trepitgen els nostres drets”, lamentant que van impedir que part dels treballadors públics se sumessin a les mobilitzacions. Tanmateix, van denunciar que la situació està motivada per la falta de regulació del dret de vaga per “la manca de voluntat política, ja que 25 anys després de la Constitució encara no hi ha legislació”.
SDP va reclamar ahir al Govern que aturi la modificació legislativa per assolir el consens necessari per a una “llei cabdal”.


EL PRESIDENT I EL VICEPRESIDENT DEL SINDICAT DE DUANA PLEGUEN

La decisió de convocar la vaga contra la modificació de la Llei de la Funció Pública va provocar la dimissió del president i el vicepresident del sindicat de duana, Josep Sinfreu i Xavier Simon, quan fa tot just un mes quan els sindicats van avalar les aturades entre el 20 de febrer i el 20 de març. “Vist que va guanyar aquesta posició vam decidir plegar per no fer nosa, per no fer de fre”, va explicar ahir Sinfreu. El ja expresident del col·lectiu va manifestar que eren partidaris d’un altre tipus de mobilitzacions per fer palès el malestar amb la reforma legislativa almenys en un primer moment, i que tampoc estaven d’acord que la duana fos un dels focus d’atenció i “punta de llança”, com finalment va ser dijous i divendres. De fet, va assenyalar que una de les qüestions en les quals també estan en desacord és que inicialment es comuniqués a la direcció la intenció de fer vaga i que després es reconvertís en vaga de zel. A banda de Sinfreu i Simon també ha deixat la junta Carles Sierra però per motius personals. No obstant això, Sinfreu va dir que hi ha membres suficients perquè el col·lectiu segueixi funcionant. Ara s’està fent el traspàs d’informació entre els que han marxat i els que queden. Una de les possibilitats és que es convoquin eleccions però no serà mentre duri el conflicte per la reforma de la llei.
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts