ATURADA DE FUNCIONARIS

Un dia per jugar a classe

Els alumnes que van assistir a l’escola durant el dia de vaga es van passar la jornada mirant pel·lícules, jugant al pati i fent activitats lúdiques amb els companys dins les aules. Els pares reconeixen que mentre l’escola estigui oberta respecten el dret a fer vaga.

Un dia per jugar a classeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sortida de l’escola andorrana de primera ensenyança situada a Santa Coloma no estava gaire concorreguda a les cinc de la tarda, un fet que feia denotar que no havia estat un dia normal. Fins i tot la treballadora de Circulació que controlava la sortida dels autocars de transport escolar reconeixia que ahir hi havia menys gent, “normalment hi ha més caos de persones”. En Marc acabava de sortir de l’escola acompanyat de la seva mare, amb la motxilla a l’esquena i content perquè no havia fet classe: “Hem jugat al pati, hem mirat una pel·lícula i hem parlat.” La seva mare, que li va agafar la mà i li va fer un petó a la galta, va explicar que es veien a venir que aquests dies de vaga no treballarien gaire, “ja sabíem que aquests dos dies no farien gaire classe”, i va afegir: “Però tant jo com el meu home treballem i per això l’hem portat a l’escola.”

A pocs metres hi havia en Santi menjant-se l’entrepà que els pares li acabaven de donar per berenar. Els progenitors van explicar que l’escola els va avisar de la vaga i que el seu fill va fer diverses activitats durant el dia. “Han fet prou coses”, encara que el menut reconeixia que faltava gent a classe: “Hi ha profes que no han vingut avui.” Ben cert, segons Govern, van ser 390 els docents que es van sumar a la convocatòria durant el dia d’ahir, més 71 col·laboradors educatius que també es van afegir a les reivindicacions. La Marisol estava a punt de portar el fill a fer les seves activitats extraescolars i va relatar que està d’acord amb la vaga: “Mentre l’escola pugui continuar oferint serveis mínims que facin el que creguin.” I va afegir que el que més li preocupava tant a ella com al seu marit era la possibilitat que tanqués el centre: “Si no haguessin obert sí que ho tindríem complicat per combinar-ho a casa.” Disposats a marxar del centre hi havia en Víctor i la seva mare. Coincidint amb l’opinió dels altres progenitors la mare va expressar que està d’acord que el professorat protesti: “Des que sé que l’escola estaria oberta estic més tranquil·la.” En Víctor, que es mostrava impacient per explicar tot el que havien fet, va relatar que estava feliç per no haver fet classe: “Ens han ajuntat tots els del curs i hem jugat, també teníem els iPad.” Abans de marxar en Víctor no es va poder estar de dir que molts alumnes tampoc havien anat a l’escola: “Crec que érem la meitat de la classe”, però tot i l’estranyesa de la jornada es mostrava feliç. “Ha sigut més divertit que els dies normals perquè hem jugat tot el dia”, va afirmar somrient.

tracking