justícia

La Batllia demana l'extradició de l'expresident de la Federació de Futbol Brasilera

Mingorance insta que enviïn Ricardo Teixeira per la investigació lligada a Besolí i Rosell

La Batllia demana l'extradició de l'expresident de la Federació de Futbol Brasilera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle Canòlic Mingorance ha demanat a les autoritats judicials brasileres l’extradició de l’expresident de la Federació de Futbol Brasilera Ricardo Teixeira. L’antic dirigent és investigat a Andorra en la causa oberta per presumpte blanqueig de diners relacionats amb partits amistosos de la selecció brasilera de futbol i altres afers. Aquesta causa, en el vessant espanyol, és la que ha motivat la detenció i l’empresonament de l’exconseller de Finances de Sant Julià Joan Besolí i de l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell. Tots dos es troben ingressats des de maig de l’any passat a la presó de Soto del Real.

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va enviar l’expresident del Barça i el gestor andorrà a la presó pels presumptes delictes de blanqueig de capitals i organització criminal. La jutgessa considera que entre el 2007 i el 2011 van rentar 14.973.328 euros procedents de comissions il·lícites obtingudes de la venda dels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció de futbol brasilera. En la cúspide d’aquesta presumpta trama es trobava, segons les investigacions, Ricardo Teixeira, que llavors era el president de la Confederació Brasilera de Futbol. Se sospita que Teixeira hauria cobrat a canvi de concedir a les societats de Rosell els drets pels partits amistosos de la canarinha.

L’extradició de Teixeira es demana per ser interrogat sobre aquesta trama, ja que suposadament hauria venut els drets de la selecció de futbol del seu país a una mercantil àrab amb seu a les illes Caiman. Així, van obtenir els drets dels partits amistosos disputats per la selecció brasilera a canvi que la compradora, dirigida pel bilionari saudita Saleh Kamel, pagués uns fons de què es van apropiar Rosell i Teixeira, en perjudici de la Confederació de Fulbol. La resolució xifra en 6.580.000 euros els diners rebuts per Rosell i en 8.393.328, per Teixeira, xifra que suposa un total de 14.973.328 euros. Tot això, segons la investigació feta per la justícia espanyola, a través d’un entramat de societats i comptes principalment d’Andorra.

tracking