Espot anuncia una llei òmnibus amb accions per al lloguer

Les mesures tindrien lloc en un mes i s'estudien temes com el fraccionament de la cessió obligatòria o la taxa dels pisos buits.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, parla amb el cap de Govern, Toni Martí, abans de començar la sessió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat avui al Consell General que els serveis tècnics dels diferents ministeris estan avaluant un seguit de mesures per a l'aprovació d'una llei òmnibus que suposaria fomentar que hi hagi més habitatges de lloguer al mercat. Aquesta iniciativa, abordada amb els comuns, es posaria en marxa dintre d'un mes.

Entre les mesures que s'hi estudien hi ha la fracció del pagament de la cessió urbanística (s'ha arribat a parlar d'un termini de deu anys), una figura impositiva per a taxar els pisos buits o flexibilitzar les exigències per a la rehabilitació d'habitatges que es destinin al lloguer.Espot també ha destacat que es treballarà sobre els habitatges buits creuant dades de FEDA però ha advertit que no hi ha mesures miraculoses.

Des de l'oposició, s'ha retret al ministre que les accions anunciades durant el debat del pressupost, especialment la de rebaixar el percentatge de la cessió obligatòria, hagin "quedat en un calaix". El conseller del PS Pere López ha retret al ministre que s'anunciïn unes mesures i que ara es modulin, mentre queel conseller d'Unió Laurediana + Independents de la Massana Joan Carles Camp ha destacat que un dels problemes pot ser la rendibilitat que els propietaris poden treure de la construcció de noves promocions. Naudi també ha retret que la llei d'allotjaments turístics no s'hagi desplegat. El titular de Turisme, Francesc Camp, ha respost que hi ha un seguit d'articles que poden afavorir que hi hagi més habitatges per a ús residencial arran d'aquesta llei que ja són vigents sense necessitat dels reglaments.

Sobre una possible rebaixa de la durada dels contracte de lloguer, Espot ha manifestat que arran de les reunions mantingudes amb el sector es considera que ara com ara aquesta rebaixa no es tirarà endavant ja que "no és el moment" adequat.

tracking