Sentència

El Constitucional tomba la reforma de les transferències comunals

Els magistrats rebutgen el repartiment tenint en compte el cadastre i la separativa d'aigües i avalen la modificació de les competències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional tomba la reforma legislativa de les transferències comunals i avala la modificació de les competències. La resolució de l'Alt Tribunal rebutja que el repartiment dels diners que fa el Govern tingui en compte els criteris de cadastre i separativa d'aigües, el que significa que queda invalidat el model aprovat al Consell General l'octubre de l'any passat i que la distribució dels 55 milions s'haurà de continuar fent en funció de població i territori.

El que sí avalen els magistrats és la reforma de la llei pel que fa a les competències que incloïen un punt conflictiu relatiu a la cessió de terrenys comunals al Govern per a la construcció d'infraestructures considerades d'interès nacional.

La resolució del Tribunal Constitucional respon al recurs que els consellers generals del PS i de Liberals van presentar contra la reforma comunal que va ser aprovada al Consell amb els vots dels demòcrates, del conseller d'Unió Laurediana, aleshores president del grup liberal, Josep Pintat, i el massanenc Josep Maria Camp i l'abstenció de la resta de consellers liberals. També va donar suport a la reforma la consellera independent Sílvia Bonet.

tracking