societat

Monedes d'or i argent pel 25è aniversari de la Constitució

Es poden adquirir als establiments numismàtics a partir de 450 i 60 euros

Monedes d'or i argent pel 25è aniversari de la ConstitucióSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va presentar ahir les monedes commemoratives que Govern ha emès amb motiu del 25è aniversari de la Constitució d’Andorra. “El fet s’ho mereix. És una efemèride molt important de la història del nostre país”, va destacar Cinca. Precisament pel “significat” de la data, per primera vegada al Principat enguany s’han utilitzat metalls nobles i les peces són de valors facials diferents dels habituals. En concret, es tracta d’una moneda de valor facial de 5 euros d’argent i d’una d’or de valor facial de 50 euros, de les quals se n’ha fet un tiratge de 10.000 i 3.000 peces respectivament. Ambdues monedes tenen el mateix disseny, amb motius simbòlics vinculats als valors de la Carta Magna.

En una cara es reprodueix l’escut d’Andorra i una figura femenina que representa el poble andorrà. També una branca d’olivera per recordar la importància de la llibertat, i una de roure en referència a l’estabilitat constitucional. A l’altra cara hi ha la inscripció Virtus Unita Fortior acompanyada de dues mans que simbolitzen la signatura de la Constitució per part dels dos coprínceps, l’any 1993.

Juntament amb aquestes dues monedes, el titular de Finances va presentar una peça de valor facial de 2 euros per celebrar també la Constitució. Aquesta està feta, però, amb els materials habituals. Govern les ha posat a la venda a l’engròs per diferents preus, atenent el valor del metall. La d’or per 450 euros, la d’argent per 60 i la de 2 euros per 11,96, i es podran adquirir des d’avui mateix als establiments numismàtics d’Andorra.

tracking