educació

La sisena edició del Cos de voluntaris per la natura amplia les hores de formació

El projecte s’adreça a joves que han acabat l’educació obligatòria i no troben feina

La sisena edició del Cos de voluntaris per la natura amplia les hores de formacióCOMÚ LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cos de voluntaris per la natura (CVN) celebra la sisena edició ampliant l’horari de formació per a joves. El projecte s’emmarca en la iniciativa Focus 20, una mesura de Govern adreçada a joves de 16 a 20 anys que han finalitzat l’ensenyament obligatori i no han obtingut una qualificació que els permeti continuar amb la seva formació i tenen dificultats per inserir-se al mercat laboral. El CVN va néixer sis anys enrere com una iniciativa del comú de la Massana i l’any passat es va adherir al pla Focus 20 com un itinerari específic de natura.

Enguany són sis els alumnes que integraran el Cos de voluntaris i podran gaudir de més hores formatives en els àmbits de la jardineria i el medi forestal. El curs consta d’una part teòrica i de pràctiques sobre el terreny. Les classes teòriques s’acabaran al juny, mentre que la part pràctica continuarà fins a l’agost. El ministre d’Ensenyament i Educació Superior, Eric Jover, el cònsol major de la Massana, David Baró, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, van presidir l’acte de presentació al teatre de Les Fontetes. Gueimonde va destacar que els joves faran intervencions en diferents punts de la parròquia, tant a zones enjardinades com al parc natural del Comapedrosa, en zones de pastura o als camins de muntanya. Segons el conseller, “hem ampliat el ventall de formació per tal de garantir la qualitat de la feina que facin aquests nois”.

D’altra banda, el ministre d’Educació va ressaltar que la situació de “bonança” facilita que els joves que surten del programa aconsegueixin trobar feina més fàcilment. Segons Jover, alguns cops els alumnes es queden a les empreses on fan pràctiques, però tot i les bones sinergies “no podem abaixar els braços”, va dir.

tracking