infraestructures

La boira fa desviar els vols de la Seu a Girona i Alguaire

El primer cap de setmana de vols comercials a la Seu acaba marcat per les incidències

La boira fa desviar els vols de la Seu a Girona i AlguaireCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No és el millor començament que podíem esperar.” Així va resumir el director general de Viatges Regina, Albert Vinseiro, el primer cap de setmana de vols comercials a l’aeroport d’Andor­ra-La Seu, que ahir va tancar-se amb la desviació de diversos vols a altres aeroports catalans a causa d’unes condicions climatològiques adverses. Tal com va succeir divendres en l’estrena de l’operativa, els problemes en el primer vol del dia van alterar el funcionament de la resta dels trajectes, atès que l’aparell que es fa servir és sempre el mateix en totes les operacions. L’avió que havia d’aterrar a primera hora del matí a la Seu, procedent de Marsella, ho va haver de fer a l’aeroport de Girona-Costa Brava a causa de la gran quantitat de boira, present tant a les pistes urgellenques com a les d’Alguaire i Reus. Així, els passatgers van ser traslladats en minibús des de Girona fins a la Seu.

El mateix avió, que havia d’enlairar-se posteriorment de Girona a la Seu per recollir els passatgers amb destí a Palma de Mallorca, va fer-ho directament des de la capital gironina cap a les Illes Balears sense cap persona a bord per la impossibilitat d’aterrar a la Seu. D’aquesta manera, els passatgers que esperaven a la Seu van ser traslladats per carretera a l’aeroport de Barcelona-El Prat, des d’on van sortir cap a Palma amb un vol de Vueling, el cost del qual va assumir Viatges Regina. La persistència de la boira a Andor­ra-La Seu va afectar també el següent trajecte. I és que l’avió que va sortir de Palma va haver d’ater­rar a Lleida, on les condicions meteorològiques ja s’havien tornat favorables.

Fins Alguaire van haver de ser traslladats els sis passatgers que esperaven a l’aeroport urgellenc per viatjar a Madrid. Segons va explicar Vinseiro, la resta de vols del dia van poder operar amb la normalitat prevista. El director general de Viatges Regina va assenyalar que operar a Andorra-La Seu durant el matí “hauria estat impossible per la boira”, tot i d’haver disposat d’un sistema d’aterrament per GPS, si bé va reconèixer que els vols de la tarda s’haurien pogut dur a terme d’haver disposat del sistema d’aproximació instrumental que es reclama. En aquest sentit, Albert Vinseiro va manifestar el bon funcionament del protocol d’incidències durant el dia d’ahir i va voler remarcar que “les proves pilot són per a això, per conèixer els possibles problemes que hi pot haver i tenir bagatge per oferir a la companyia que faci vols regulars”. Pel que fa a les xifres d’ahir diumenge, va apuntar que l’ocupació va situar-se al voltant del 30%, amb 23 passatgers.

tracking