TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Infraestructures

Batalla reclama les millores de seguretat a l'aeroport de la Seu

L’alcalde evidencia que amb el sistema GPS l’incident amb el vol de Madrid no hauria succeït

Batalla reclama les millores de seguretat a l'aeroport de la SeuCYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va insistir ahir en la necessitat de dotar de més mesures de seguretat les maniobres d’aproximació de l’aeroport Andorra-la Seu. “És evident que si divendres hagués existit el sistema d’aproximació instrumental, que l’Estat encara no ha autoritzat per al nostre aeroport, no hauria passat el que va passar”, fent referència al vol Madrid-la Seu que el pilot de la companyia Twin Jet, responsable de l’operativa que l’agència Viatges Regina està portant a terme aquest mes de març a la infraestructura aèria de l’Alt Urgell, va desviar a l’aeroport de Girona-Costa Brava al·legant “problemes de visibilitat”. Un canvi de rumb que va obligar a traslladar per carretera 21 persones (12 operadors turístics francesos que van tornar des de la Seu fins a Marsella amb autobús, ja que teòricament haurien d’haver agafat l’avió que venia des de Madrid, fet que va ser impossible en haver aterrat a Girona, i els 9 passatgers que van venir en vehicle des de Girona fins a la capital de l’Alt Urgell).

Batalla va assegurar que l’aeroport de la Seu “estava completament operatiu”, i va afegir que “és evident que el dubte de si l’actuació del pilot va ser la correcta no hauria passat amb la implementació del sistema d’aproximació”. Des de l’ajuntament van recordar que la Generalitat “fa ja molts mesos que té el seu treball fet i ha enviat els estudis requerits al ministeri de Foment, que és qui encara els té sobre la taula”. Va afegir que Aeroports de Catalunya està en contínua comunicació amb l’Estat per desbloquejar l’homologació: “la insistència és permanent perquè sabem que el nostre aeroport necessita d’aquest sistema perquè acabi de funcionar amb totes les garanties”, va concloure.

L’operativa es reprèn avui amb nous vols des de la Seu fins a Palma, Marsella i Madrid, i els trajectes a la inversa. La iniciativa de Regina Tours ha arrencat amb un 72% d’ocupació de les places ofertes aquest primer cap de setmana de funcionament.

tracking