Afers exteriors

L'acord de cooperació policial amb França, en vigor l'1 d'abril

Caballero va entregar ahir a Ubach els instruments de ratificació

L'acord de cooperació policial amb França, en vigor l'1 d'abrilSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, va lliurar ahir a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, els instruments de ratificació dels acords entre Andorra i França en matèria policial i duanera i també de protecció civil. Es tracta del darrer pas després de les respectives ratificacions per part dels parlaments abans que els acords entrin formalment en vigor, que serà l’1 d’abril vinent. Tant la ministra com l’ambaixadora, segons van apuntar des del Govern, van coincidir que els convenis “reforcen la tradicional assistència i col·laboració en aquestes matèries entre els dos territoris”.

Pel que fa a la cooperació en matèria policial, l’executiu va remarcar que amb anterioritat el Principat ja s’ha beneficiat “de la màxima ajuda” de les autoritats gal·les, per exemple en matèries com la formació als agents andor­rans. I l’acord estableix la continuïtat del suport formatiu i també en qüestions com la seguretat pública, la lluita contra la delinqüència organitzada, la immigració irregular i en una de molta actualitat, el contraban.

Quant a l’acord sobre protecció civil, fixa la cooperació tècnica i l’assistència mútua en aquesta àrea i també una possible integració dels agents de protecció civil andorrans en els equips de socors francesos durant les intervencions en territori gal i fora d’aquest a conseqüència de catàstrofes naturals o d’accidents tecnològics greus. També en aquest cas, va remarcar l’executiu, històricament hi ha hagut suport mutu. França en situacions de catàstrofe natural greu i Andor­ra en situacions de risc més cor­rents i més freqüents.

tracking