Exteriors

Els residents russos podran votar des d'Andorra en les eleccions de Rússia

L’ambaixada de Rússia a Madrid enviarà una delegació que s’instal·larà a l’oficina del cònsol

Els residents russos podran votar des d'Andorra en les eleccions de Rússia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 18 de març se celebraran eleccions presidencials a Rússia i els ciutadans russos que resideixen al Principat podran votar des d’Andorra per primera vegada. Així ho va manifestar el cònsol honorari de Rússia a Andorra, Pere Joan Tomàs, que va assegurar que una delegació de l’ambaixada russa es desplaçarà fins al Principat. La comitiva estarà formada per la segona secretària de l’ambaixada, Nadezda Dementieva; la tercera secretaria, Olga Efimova; i l’agregat a l’ambaixada, Fedor Medvedkiy. Tots tres formaran la mesa que acollirà les votacions i restarà oberta des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre del dilluns 18 de març. La jornada electoral comptarà amb l’assistència de l’associació Casa Rússia d’Andorra.

Tomàs va expressar que actualment hi ha 516 residents andor­rans de nacionalitat russa, encara que va assenyalar que desconeix quin serà el cens, “d’aquests 516 residents, no sé exactament qui pot votar i qui no”. El cònsol honorari va afegir que tots aquells turistes russos que estiguin al Principat també podran votar portant el passaport. La mesa electoral formada per la delegació russa s’instal·larà a l’oficina del cònsol honorari, a l’avinguda Enclar 142. El mateix Tomàs va expressar la seva satisfacció per l’esdeveniment, “estem molt contents per la consideració que han tingut l’ambaixador Yury Korchagin i els responsables del ministeri d’Afers Exteriors”.

Eleccions el 18 de març

Diumenge 18 de març se celebrarà la primera ronda de les eleccions presidencials russes. En el supòsit que cap dels candidats aconsegueixi més del 50% dels vots, el 8 d’abril se celebraria una segona volta electoral on la presidència del país decidirà entre els dos candidats més votats de la primera volta. Enguany, els dos candidats favorits per la presidència són Vladimir Putin i Ksenia Sobchak.

tracking