Romario afirma que Rosell es quedava amb diners de partits

L’exfutbolista Romario de Souza va testificar ahir a l’Audiència Nacional que l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, es va apropiar diners d’alguns partits amistosos

Romario afirma que Rosell es quedava amb diners de partitsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El brasiler Romario de Souza, exjugador de futbol professional, va testificar ahir a l’Audiència Nacional que l’expresident de l’FC Barcelona, Sandro Rosell, va col·laborar amb l’expresident de la Confederació de Futbol Brasilenya (CDF), Ricardo Teixeira, per apropiar-se diners d’aquesta última entitat en alguns partits amistosos. De Souza va declarar com a testimoni per videoconferència des de Brasil davant la jutgessa Carmen Lamela, que investiga Rosell, l’exconseller de Sant Julià de Lòria Joan Besolí i Teixeira per presumptament blanquejar 6,5 milions d’euros procedents de la venda de drets de partits de la selecció brasilera.

Romario va ratificar les conclusions d’un informe signat per ell i per un altre senador dins de la comissió de recerca oberta al Senat brasiler sobre l’activitat de Teixeira. Una de les conclusions d’aquest informe, basat en les recerques que van fer els senadors, implica no solament Teixeira, a qui es vincula amb el cobrament de suborns per la venda de drets de la selecció brasilera, sinó també Rosell, en el sentit que tots dos es van repartir part del preu pagat per la CDF per uns partits amistosos. En aquest informe, Romario aprecia conductes delictives de Teixeira que qualifica de blanqueig, estafa, delictes fiscals i electorals. De Souza va confirmar ahir davant la jutge que van manar diverses còpies d’aquest informe a entitats públiques i a la Fiscalia, encara que no va saber dir si efectivament la justícia brasilera està investigant Teixeira.

Dimecres a la seva declaració, la defensa de Rosell va preguntar per la suposada enemistat de Romario amb l’expresident del Barcelona. L’exjugador brasiler va negar que existís i va afegir que el coneix poc, igual que a Teixeira. La declaració de Romario, campió mundial amb Brasil l’any 1994, es va produir després que el mateix exjugador s’oferís a col·laborar amb la Fiscalia espanyola al moment en què va esclatar el cas contra Teixeira i Rosell, l’any passat.

Deu mesos a la presó

Tant Sandro Rosell com Jaume Besolí estan ingressats a la presó de Soto del Real des del 25 de maig. L’Audiència Nacional els ha denegat l’excarceració en més d’una ocasió, la darrera va ser al gener, perquè la justícia va considerar que els 400.000 euros oferts com a fiança no minimitzaven l’alt risc de fuga, i també perquè van creure que l’expresident del Barça estava “movent les seves influències per aconseguir un refugi blindat a la seva extradició”.

tracking