UE

L'executiu dona per fet que Brussel·les deixarà fora la fiscalitat

La delegació andorrana té clar que no acceptarà propostes que impliquin canvis en el model fiscal

L'executiu dona per fet que Brussel·les deixarà fora la fiscalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dona per fet que la propera reunió amb Brussel·les per parlar de l’acord d’associació –i que tractarà específicament la qüestió del tabac–, prevista per aquest mes de març, deixarà fora la fiscalitat. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va assegurar ahir a la comissió parlamentària que l’executiu no acceptarà cap proposta que inclogui canvis en el model fiscal. D’aquesta manera, s’oposarà a entrar a debatre propostes per reduir el diferencial de preus del tabac, tal com va demanar França i la Unió Europea va compartir.

Ubach va comparèixer ahir davant la comissió d’Exteriors del Consell General per exposar el contingut de les darreres rondes negociadores mantingudes. Preguntada per la qüestió del tabac, va explicar que l’executiu ja ha deixat clar a Brussel·les que Andorra rebutja canvis en la fiscalitat, segons van narrar fonts parlamentàries. En aquest sentit, la delegació andorrana es vol centrar a abordar, tal com ja es va comprometre davant les autoritats comunitàries i també les franceses, mesures per combatre el contraban que passen per intensificar la cooperació policial amb l’estat veí del nord.

Directives europees

La ministra també va donar a conèixer un preacord amb la UE perquè Andorra s’estalviï d’integrar al seu ordenament jurídic el cabal comunitari que no l’afecti. Això suposaria aproximadament un 30% de les 16.000 directives i reglaments que s’haurien de transposar quan se signi l’acord d’associació. Segons van destacar fonts parlamentàries, Europa ja ha donat el vistiplau a que el Principat només transposi les directives que li escauen.

Paral·lelament, al juny se celebrarà una reunió del grup d’amistat interparlamentari Andorra-França on s’aprofitarà per abordar qüestions d’interès pel que fa a les relacions entre ambdós estats. Una d’elles serà la continuïtat del servei a l’estació de l’Hospitalet, que està en qüestió.

tracking