justícia

La fiscal demana sis anys de presó per a un raper belga acusat d'abús sexual

Va masturbar i penetrar una noia de la mateixa nacionalitat el febrer del 2017 en un hotel del Pas

La fiscal demana sis anys de presó per a un raper belga acusat d'abús sexualARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis anys de presó ferma i el pagament de 12.000 euros per danys morals. Aquesta és la pena que la fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts per a un jove belga acusat d’abús sexual a una noia de la mateixa nacionalitat el 7 de febrer del 2017 en un hotel del Pas de la Casa. El processat és un dels quatre membres del grup flamenc de rap ZwartWerk i cosí dels futbolistes Romelu i Jordan Lukaku, jugadors del Manchester United i del Lazio de Roma, respectivament. El jove, de 23 anys, va ser detingut el mateix dia dels fets acusat d’actes sexuals amb accés carnal per via vaginal sense consentiment, delicte penat amb entre 3 i 10 anys de presó. L’abús sexual s’hauria produït després que la víctima mantingués relacions sexuals amb un altre membre de la banda, en aquest cas amb consentiment de la jove.

Els fets van passar a la sala de jocs d’un hotel del Pas de la Casa després del concert que el grup va realitzar al poble en el marc de les activitats programades per una agència de viatges belga que va portar un miler d’esquiadors d’aquesta nacionalitat a fer una estada a Andorra. Un cop acabada l’actuació, la banda va convidar un grup de noies a l’hotel i una d’elles, la víctima, va decidir quedar-se més estona i mantenir relacions sexuals consentides amb un dels músics a la sala de jocs de l’establiment.

La jove, que va declarar ahir a la vista oral per videoconferència des de l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les, va explicar que un cop va acabar la relació sexual es va quedar adormida d’esquenes al sofà de la sala i que es va despertar quan “vaig tenir la sensació que algú m’estava traient el penis de la vagina”. En girar-se, va dir, es va trobar l’acusat amb els pantalons abaixats i aquest va reaccionar amagant-se darrere d’una columna. També va explicar que encara mig adormida es va aixecar i va veure el noi amb qui havia mantingut relacions sexuals consentides i un tercer jove, també membre de la banda, que sortia del bany. Es va pensar, va dir, que potser el tercer jove també havia abusat d’ella.

L’acusat, que fa un any i un mes que està intern a la Comella en règim de presó provisional, va admetre a la vista haver mantingut relacions sexuals amb la presumpta víctima, però va assegurar que ho va fer amb el seu consentiment. Va indicar que estava desperta i que ja amb els pantalons abaixats li va preguntar si estava bé i que ella va contestar que sí. Va afegir que la va començar a tocar, que la noia no li va dir ni que parés ni que seguís, que la jove es va girar, que en aquell moment va entendre que tenia “llum verd” i que seguidament la va penetrar primer amb els dits i després amb el penis. Va indicar que al poc d’introduir el penis a la vagina el va treure i va ejacular.

Abans d’aquest relat, va explicar que el tercer dels membres de la banda el va anar a buscar a l’habitació on dormia perquè l’acompanyés a la sala. Segons van narrar els dos membres del grup, que van venir fins al Principat per declarar, algun cop, quan un d’ells havia mantingut relacions sexuals amb una noia, aquesta acceptava tenir-les també amb altres membres de la banda. “Som un grup que tenim molt d’èxit a Flandes”, va dir un d’ells, per afegir que “vaig anar a buscar [el processat] perquè pensava que podríem tenir sexe”.

La fiscalia considera culpable el processat, a més de per la declaració de la víctima, per les gravacions de la càmera de seguretat que hi havia a la sala de jocs de l’hotel on es veu la noia estirada al sofà i l’acusat traient-se els pantalons primer, el jove amagant-se darrere la columna després i la víctima censurant l’actitud dels seus companys al jove amb qui havia mantingut relacions consentides.

La defensa va demanar l’absolució en considerar que no hi ha prova de càrrec contra el jove i perquè la víctima s’ha contradit en explicar els fets. En cas de ser penat, demana que es canviï la presó per l’expulsió d’Andorra.

tracking