política

La nova executiva del partit Liberal es mostra oberta a qualsevol tipus de pacte

Jordi Gallardo considera que els partits han d’aprofitar les possibilitats del sistema electoral

Liberals, oberts a pactes electorals per trencar la majoria de Democràtes
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova executiva de Liberals d’Andorra es mostra receptiva a explorar possibles pactes electorals per trencar la majoria de Demòcrates als propers comicis. El president de la formació, Jordi Gallardo, va explicar ahir durant el congrés que els liberals van celebrar a Andorra la Vella, que el seu partit té “l’obligació de construir una veritable alternativa per governar el país”. Per fer-ho, tot i que va reconèixer que és molt d’hora per explorar aliances a les llistes, va afirmar que han de “ser capaços de fer una lectura oberta de les possibilitats que dona el sistema electoral del Principat”. En aquest sentit, Gallardo va manifestar que no s’ha de “parlar tant d’esquerres i de dretes, de conservadors i progressistes, sinó que hem de saber parlar de present i de futur, de problemes i solucions, i que som capaços de sumar tots junts per la gent d’Andorra i pel país”.

“Trencar esquemes”

Així mateix, el president de Liberals va reafirmar aquesta idea tot expressant que “s’han de trencar esquemes” per resoldre la situació de “desànim en què es troba el país”, atès que “això no és una feina exclusiva d’un sol partit”. Amb tot, Gallardo va destacar que això no s’ha de traduir necessàriament en pactes amb cap força específica, tot i que va remarcar que les formacions han de “saber fer la lectura de les possibilitats del sistema electoral d’una manera més intel·ligent del que hem fet fins ara”. Una idea que va corroborar el secretari general de Liberals, Amadeu Rossell, que va assegurar que no descarten cap contacte amb altres partits. “Hem de llegir efectivament el sistema electoral que té el país, on les parròquies pesen molt, i per això tot està obert”. “Espero que tots, i dic tots, llegim bé el sistema electoral i siguem capaços de trencar la majoria que tant mal ha fet al país”, va emfatitzar. No obstant això, Rossell va recordar que cal tenir present que hi ha “moltes diferències ideològiques” entre els partits que conformen l’oposició, i que només es podrien configurar pactes si són “capaços d’ajuntar-les”.

Demanat per la rivalitat electoral pels moviments dels exmembres de Liberals, Gallardo va afirmar que no està preocupat perquè només estan centrats en allò “que puguem proposar nosaltres al ciutadà per donar resposta als seus problemes”. Precisament, el president de Liberals va afirmar estar convençut que a hores d’ara el resultat de les eleccions no donaria com a partit guanyador Demòcrates per Andorra.

Recuperar la confiança

“El camí que hem pres es basa a dialogar amb tothom, tocar de peus a terra i estar present als carrers”, va destacar Gallardo, al temps que va mostrar-se preocupat perquè la manera de gestionar i fer política de DA ha provocat una “pèrdua progressiva de la confiança dels andorrans en les institucions del país”. Va argumentar que cal una regeneració de la política per recuperar la credibilitat en un govern “obert i transparent”. En aquest sentit, el president de Liberals va apuntar que “comença a haver-hi molts dubtes per la manera d’adjudicar d’aquest executiu”. Per aquest fet, Gallardo va expressar que el seu partit ha de ser “el canvi real que està demanant el ciutadà”.

NOVA EXECUTIVA PER A "UNA NO VA ETAPA" DE LIBERALS D'ANDORRA

El congrés que els liberals van celebrar ahir a la capital va servir per a la restitució dels càrrecs de l’executiva que van dimitir a finals de l’any passat. Tanmateix, segons van explicar des del partit, la reorganització té caràcter provisional, ja que la formació té previst celebrar un congrés abans de l’estiu per renovar-se de cara als pròxims comicis. A la nova executiva s’hi incorpora el conseller comunal d’Encamp, Jordi Troguet, com a vicepresident primer; Gerard Estrella, en qualitat de secretari d’organització; i Sílvia Ferrer com a secretària d’igualtat. Amb tot, la nova direcció, tal com va explicar Gallardo, té la voluntat de continuar amb la “nova etapa” que Liberals va encetar amb el seu nomenament com a president, basada “en el diàleg” per elaborar un programa electoral participatiu i inclusiu, que es fonamenti a “estar més a prop de la gent”, per ser capaços d’integrar “les seves inquietuds”. En aquest sentit, el president de Liberals va afirmar que el seu partit, amb aquesta nova etapa, ha “fet més en tres mesos que en tres anys de legislatura”. “Ara som tres, però estem molt millor, i crec que això ens facilita fer la feina”, va sentenciar Jordi Gallardo.

La nova executiva del partit Liberal es mostra oberta a qualsevol tipus de pacte

tracking