turisme

L'ocupació hotelera del febrer assoleix la millor xifra dels darrers 8 anys

L'ocupació hotelera del febrer assoleix la millor xifra dels darrers 8 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera mitjana arreu del Principat va arribar al 84,53%, la xifra més alta per al segon mes de l’any des que la Unió Hotelera (UHA) va començar a recollir dades, el 2011. Segons va explicar al Diari el president de l’UHA, Manel Ara, les dades fetes públiques ahir per l’entitat d’hotelers andor­rans “són un registre molt alt, atès que hem crescut un 0,12% respecte a l’any passat, quan també vam tenir una ocupació elevada, un 84,43% de mitjana a tot el país”. En aquest sentit, Ara va recordar que el gener d’enguany també es va assolir una xifra rècord, amb un 78,02%, la millor ocupació de gener dels darrers vuit anys. Per això, el president de l’UHA va assenyalar que “el manteniment de l’ocupació en registres alts durant els dos primers mesos del 2018 confirma que la temporada d’enguany, igual que la del 2017, es desenvoluparà d’una manera molt positiva”. “La veritat és que ha estat un molt bon mes, ara esperem per veure com respon el març”, va afegir.

AUGMENT DE LA FACTURACIÓ

Així mateix, Manel Ara va expressar que “a tot això cal afegir-hi un augment en el preu de les habitacions, que van créixer un 10% de mitjana als establiments hotelers del Principat, i l’increment de la facturació total, al voltant d’un 10% respecte al mateix mes de l’any passat”. Segons el president de la Unió Hotelera “aquestes xifres refermen la recuperació del sector”. Per a Ara els factors clau per haver aconseguit una ocupació històrica el mes de febrer d’enguany han estat, fonamentalment, la consolidació del turisme rus així com l’alta ocupació durant els caps de setmana del mes passat, que va fregar el 100%.

“Per una banda cal destacar el mercat rus, que per segon any consecutiu ha millorat, i el turisme britànic que també està augmentant, i finalment el bon funcionament dels caps setmana”, va manifestar Manel Ara, alhora que va reconèixer que hi ha un marge per corregir les diferències d’ocupació que hi ha entre les set parròquies. Segons les dades de l’UHA, Canillo va registrar la xifra més alta, amb un 96%, seguida d’Escaldes-Engordany, amb un 94%, mentre que les parròquies menys populars, Sant Julià de Lòria i Ordino, van fer un 64% i un 67% respectivament.

tracking