societat

El servei de trobada familiar entra en funcionament aquest divendres

Es tracta de visites tutelades i supervisades entre progenitors i fills en situació conflictiva

El servei de trobada familiar entra en funcionament aquest divendresANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de trobada familiar, que depèn del ministeri d’Afers Socials, es posarà en funcionament divendres i comptarà amb vuit usuaris. Aquesta eina suposarà un punt de trobada entre progenitors i menors de casos conflictius, és a dir, per a visites tutelades, supervisades o l’intercanvi d’infants en el cas de progenitors separats. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va expressar que “la intenció és que vagi creixent”, i va afegir que a mesura que s’ha anat implantant aquest servei amb caràcter definitiu i amb uns horaris ampliats, això farà que molts batlles derivin més casos que fins ara no era possible derivar perquè no hi havia les instal·lacions ni el servei estructurat.

D’altra banda, la coordinadora del Servei d’Atenció a les Famílies, Cinta Tomàs, va explicar el funcionament de les visites. Hi haurà de dues sales: una de destinada a la primera infància i fins als deu anys, i l’altra per a infants des dels 10 fins als 18 anys, les dues estan condicionades amb mesures de seguretat i amb finestres que donen al passadís per tal de mantenir la intimitat de les famílies sense que la vigilància de totes les persones se’n ressenti.

Per acabar, Tomàs va expressar que la inauguració suposa una millora, ja que “abans no hi havia l’amplitud d’horari que hi ha ara i t’havies de cenyir a l’horari, que era més administratiu”, i ara “és més llarg a les tardes i estarà obert al cap de setmana”.

tracking