política

Lafoz reclama un pla de futur per al Pas

Critica que només es plantegin accions puntuals i diu que els governs han abandonat el poble

Lafoz reclama un pla de futur per al Pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Ld’A+I d’Encamp Maribel Lafoz retreu al Govern que només aprovi mesures puntuals per intentar solucionar tots els problemes que té el Pas de la Casa. “El poble necessita un canvi de direcció en general, no invertir per posar jardineres i embellir avingudes. Cal fer una reflexió a fons del que volem que sigui”, va afirmar. Per Lafoz, el que s’hauria de fer és un pla a llarg termini, que tingui en consideració la població i els comerciants i que no es redueixi a les “mesures puntuals, habituals”. La consellera liberal critica la “poca honestedat” que representa que la classe política vulgui emprendre plans a curt termini per obtenir rèdits electorals. “Aquestes accions només serveixen perquè el polític de torn justifiqui que en quatre anys ha estat capaç de fer alguna cosa i penjar-se una medalla, però la seva acció no té voluntat de futur. Potser pensa que qui vindrà després ja s’ho trobarà i ja emprendrà una nova proposta i això no és honest.”

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va dir fa uns dies que per revertir la situació comercial del Pas estudiaven portar empresaris de l’eix central al poble, però Lafoz tampoc no creu que sigui la solució, ja que torna a caure en el curtterminisme, “aquesta proposta, igual que la de l’oci nocturn, estan fetes per persones que no coneixen el Pas. Per alguna cosa era conegut com la ciudad sin ley. El poble ha estat abandonat molts anys pels governs de torn i voler-lo canviar amb propostes concretes, sense una línia directriu, és una pèrdua d’esforç, de temps i de diners”. La consellera liberal també entén que els comerciants prefereixin el pla de dinamització que va plantejar Saetde, i que tantes vegades han reclamat persones com ara Jean Jaques Carrié, president de la Iniciativa Publicitària, perquè “busquen un rèdit econòmic al darrere. Joan Viladomat és una persona que en sap i la seva proposta servia al Pas però sobretot a Saetde. La principal crítica que sempre li hem fet al seu pla és que només val per als mesos d’hivern. I quan arribi l’estiu, què fem?”, es va preguntar.

Liberals d’Encamp i el PS han plantejat darrerament unes quantes accions conjuntes que han provocat sospites sobre possibles pactes futurs. Lafoz afirma que aquesta “suposada” entesa s’ha produït des del principi de la legislatura i reconeix que comparteixen la manera de fer dels socialdemòcrates. “Ens hem unit per denunciar certes accions de la majoria d’Encamp, com l’adjudicació del pla dinamitzador de la parròquia o el fet que no ens deixin utilitzar la sala de premsa del comú per fer una roda de premsa en la qual volíem fer una denúncia pública. Però parlar de pactes, encara és molt aviat. Queden dos anys per a les eleccions i potser discutim d’aquí a sis mesos”, va dir la consellera. També va reconèixer que des d’SDP s’ha intentat una negociació amb les dues formacions per buscar una entesa per anar plegats a les llistes territorials al Consell General, però de nou, Lafoz demana temps. Sobre la proposta del PS d’eliminar el cònsol menor i una reforma de la Llei electoral, la consellera liberal està d’acord amb la segona però no amb la primera. “Potser sí que hauríem d’estudiar-ho perquè a Encamp la minoria té el 58% dels vots i estem arraconats, però sobre el cònsol menor, no, perquè aleshores necessitaríem un altre conseller que tingui dedicació exclusiva. A la parròquia només la tenen els cònsols. A més, no crec que el pressupost quadri si ens estalviem el seu sou”, va indicar.

tracking