reportatge

Derrapant pel càncer

L’escola de conducció d’Ordino Arcalís va acollir ahir una jornada benèfica que va recaptar més de 2.000 euros amb dotze expilots de ral·li conduint sobre neu.

Derrapant pel càncer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia era perfecte per conduir i derrapar sobre la neu amb un propòsit solidari: el de recaptar diners contra el càncer. La primera gimcana solidària sobre gel de l’escola de conducció d’Ordino Arcalís va recollir ahir més de 2.000 euros per ajudar l’Associació Andor­rana contra el Càncer (Assandca) i va fer-ho de la mà d’una dotzena d’expilots de ral·lis. L’impulsor de la iniciativa va ser l’expilot Marcel Besolí. “Vaig passar la malaltia fa dos anys i encara estic, diguem-ne, passant les ITV. Però me n’estic sortint i volia tornar tota l’ajuda rebuda d’Assandca”, va dir Besolí amb un símil automobilístic. I va titllar d’“encomiable” la tasca de l’entitat.

La suma de diners va aconseguir-se a través del pagament de les inscripcions –cada pilot va posar-hi 190 euros– i l’aportació de patrocinadors. Una xifra que el president d’Assandca, Josep Saravia, va celebrar. “El transport sanitari, que és en el que estem més enfocats, costa diners”, va recordar Saravia.

El cronòmetre com a mesura

El funcionament de la gimcana, tractant-se de pilots de ral·li, era evident. “Posem el cronòmetre i hauran de fer el millor temps possible en un circuit nevat amb cons”, va anunciar Besolí en començar. Entre somriures i bromes van passar per la prova tot de pilots que havien compartit curses amb Marcel Besolí quan estava en actiu. Van posar-se davant el volant, amb monitors de l’escola de conducció com a copilots, noms com Toni Riberaygua, Gerard de la Casa, Jordi Serracanta, Ferran Font, Joan Vinyes, Carles Santacreu, Toni Zamora i Toti Sasplugas, entre d’altres. “El Marcel em va proposar ser-hi i crec que està bé donar-hi difusió, és per una bona causa, perquè la gent es mentalitzi de la importància de dedicar-hi esforços”, va explicar Jordi Serracanta poc abans de pujar al vehicle.

A la gimcana també hi va participar com a copilot de Marcel Besolí fill en Rubén, un jove andorrà que fa poc que ha rebut el tractament per una leucèmia. A punt d’arribar al migdia, queia una nevada suau però persistent, que no va impedir que pilots i espectadors casuals poguessin contemplar algunes giragonses i sobretot comprovessin que un pilot ho és sempre, fins i tot sense competir. I és que més d’un va fer abans de començar el circuit a peu i cap va deixar d’estar pendent dels altres. El guanyador era el menys important però durant el brindis final va donar-se a conèixer juntament amb la resta de posicions: Sasplugas tenia el millor temps.

tracking