reportatge

Cop amb els bombers

La justícia no ha donat la raó a un home que volia que el Govern pagués els danys patits al seu cotxe en un accident amb un camió de bombers que anava a un servei.

Cop amb els bombersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Borda Pairal, a Andor­ra la Vella, va quedar calcinada el 19 de febrer del 2015 després d’un espectacular incendi. Però aquell dia el conegut local no va ser l’únic que va patir danys per causa de l’incendi. També va sortir malparat un vehicle particular que va tenir un accident, lleu, amb un camió de bombers que es dirigia des de l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella a fer les tasques pròpies d’aquest cos especial. Gairebé tres anys després del sinistre, tot i que de manera molt col·lateral, aquell dia torna a ser actualitat perquè el propietari del vehicle va portar a la Batllia el Govern, a qui reclamava el pagament dels danys patits al seu turisme. L’home considerava que va ser el camió de bombers el responsable del xoc i és per això que reclamava el pagament a l’executiu com a responsable patrimonial.

Segons la versió del conductor, els danys al seu vehicle van ser causats perquè, tot i que el seu cotxe es trobava aturat per deixar pas al camió de bombers, aquest va xocar amb el turisme. Assegura que no és cert, com es recull a la sentència de la Batllia que va tombar la demanda jurisdiccional que va presentar contra el Govern, que l’accident es produís perquè el seu cotxe es va posar en moviment abans que acabés de passar el camió del cos de bombers.

La sentència de la Batllia va considerar que a la vista de les proves practicades, el Govern no era responsable dels danys al vehicle del demandant, sinó que l’accident es va produir per culpa del conductor del cotxe, que hauria fet una maniobra no del tot correcta.

El propietari del vehicle va recór­rer al Superior que, en una sentència notificada fa pocs dies, ha tornat a no donar-li la raó. Tal com havia posat en relleu la Batllia, els magistrats recorden que es va fer una declaració amistosa de l’accident subscrita en aquell moment pels dos conductors dels vehicles afectats, el del camió de bombers i el del litigant. En el document es recull que “el camió de bombers entrava a l’encreuament dret venint des d’Andor­ra. El vehicle estava estacionat cedint el pas d’urgència del camió i vaig arrencar abans que acabés d’entrar a l’encreuament”. Aquesta declaració i el testimoni d’una tercera persona que va veure com el cotxe iniciava la maniobra abans que passés el camió han portat el Superior a desestimar el recurs.

tracking