solidaritat

Els nens sahrauís no tornaran per “les traves” del Govern

Hurtado denuncia que l’executiu demana el passaport a infants apàtrides

Els nens sahrauís no tornaran per “les traves” del Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluïsa Hurtado, va donar per acabat el projecte social Vacances en Pau que cada any porta nens sahrauís a passar l’estiu a Andorra amb famílies d’acollida. Segons va explicar, les causes són “les traves que Govern posa any rere any” i que han acabat amb l’exigència de presentar un passaport individual de cada infant per poder entrar al país, fet que indigna Hurtado, ja que són nens apàtrides. “No té cap sentit reclamar aquesta mesura a nens que venen a passar dos mesos, que no són refugiats ni tampoc demanen asil. Deixen molt clar la poca voluntat per deixar-nos acollir uns infants amb els quals tenim lligams sentimentals.” Davant d’aquest fet, la presidenta de l’Adsaps reconeix que no seguirà amb el projecte i que no té cap intenció de demanar més reunions amb l’executiu.

Hurtado va dir que el Govern s’empara en un canvi en la normativa europea que incrementa la seguretat en l’entrega de visats per negar als nens la possibilitat de venir. “Aquesta excusa no em val perquè a Espanya continuen arribant nens, per tant si ells ho fan, per què nosaltres no?”, es pregunta. A més, va comentar que la delegació catalana de l’associació es va posar en contacte amb l’executiu per intentar buscar solucions i que va ser aleshores quan van rebre la carta on els proposaven aquesta mesura.

Finalment, Hurtado va indicar que el cònsol espanyol també s’havia ofert dues vegades com a mediador, però que “mai li van contestar. És la manera que tenen de demostrar el poc pes que donen a les polítiques socials ja que és clar que no aporten turistes”, va lamentar.

tracking